25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Girona Dijous, 15 de novembre de 2018

  Nova edició dels Premis Digitals E-TECH 2018

  L'aplicació Fòrum Carlemany ha estat guardonada amb el Premi a la millor gestió en llengua i comunicació que es lliura en el marc dels Premis Digitals E-TECH 2018. La gala de lliurament  va tenir lloc el dilluns 12 de novembre, a Girona, i amb la participació de la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ester Franquesa.

  El premi reconeix el projecte més destacat pel que fa a la projecció del català en el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació, a la gestió del multilingüisme i al tractament de la llengua i la comunicació.

  El jurat, integrat per representants de la Direcció General de Política Lingüística i del Consorci per a la Normalització Lingüística ha atorgat el Premi a la millor gestió en llengua i comunicació a l'aplicació multiplataforma Fòrum Carlemany, produïda per Artic, Sixtemia i Fòrum Carlemany. El jurat ha valorat positivament que l'idioma per defecte sigui el català (amb opcions d'activar, a l'aplicació mòbil, la localització en altres llengües) i que sigui una eina innovadora i de qualitat, multifuncional i integradora, que posa l'èmfasi i dona valor a la comunicació com a estratègia de millora de la competitivitat, ja que facilita l'intercanvi de coneixement i les sinergies entre empreses. El jurat ha considerat que pot afavorir la presència del català en un sector tan important com el socioeconòmic.

  El primer finalista ha estat l'aplicació Twinapp, de l'empresa CherryTech, SL, que permet posar en contacte turistes que practiquen l'esport de córrer o el ciclisme amb habitants locals amants dels mateixos esports amb l'objectiu de practicar-los junts i, així, conèixer les millors rutes, paisatges i elements patrimonials del territori. El jurat ha valorat l'existència al mercat d'una aplicació en català d'una tipologia que actualment té molt èxit social i que, per tant, té un públic potencial important.

  Finalment, el jurat ha escollit com a segon finalista l'SPOC, una Guia virtual d'elaboració del Treball de Final de Grau elaborat per VideoGir i la Universitat de Girona (Facultat de Dret, Servei de Llengües Modernes i Biblioteca), se centra en l'elaboració dels treballs de final de grau d'un àmbit concret, el del dret, molt deficitari pel que fa a la presència del català.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes