25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Alt Penedès-Garraf Dijous, 8 de novembre de 2018

  Alumnes de català de Sant Pere de Ribes assisteixen a la xerrada “La dona a la recerca de la igualtat”

  Dolors Garcia, presidenta en funcions de l'Institut d'Estudis Penedesencs (IEP), va resseguir la lluita que han dut a terme les dones al llarg de la història per poder accedir a l'educació i perquè fos reconeguda la seva capacitat intel·lectual.

  La Sala Martinet del Centre Cultural El Local de Ribes va acollir, el dimecres 7 de novembre, la xerrada "La dona a la recerca de la igualtat". Dolors Garcia, jurista, tècnica en relacions i actual presidenta en funcions de l'Institut d'Estudis Penedesencs va resseguir, a través de petites històries, la lluita que han dut a terme les dones al llarg de la història -des de l'antiguitat fins a les primeres dones que va poder obtenir un títol universitari- per poder accedir a l'educació i perquè fos reconeguda la seva capacitat intel·lectual. Segons Garcia "qualsevol petita fita s'ha aconseguit gràcies a la lluita per a la igualtat, no ha estat un fet accidental o una casualitat. És el fruit de la lluita primer individual i després col·lectiva de dones i homes, també."

  Van assistir a l'acte més d'una trentena de persones, alumnes dels cursos de català i públic en general, que va gaudir -i es va emocionar- amb les històries de lluita explicades per la conferenciant.

  L'acte l'organitzaven conjuntament el Servei Local de Català de Sant Pere de Ribes, l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes i l'Institut d'Estudis Penedesencs, entitat col·laboradora del Voluntariat per la llengua (VxL) des de l'any 2010.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes