25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Ca n'Ametller Dijous, 1 de novembre de 2018

  15 anys de Voluntariat per la llengua a Ràdio Sant Andreu

  El magazín de la ràdio municipal de Sant Andreu de la Barca ha dedicat un programa a les 125.000 parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua

  Aquesta setmana en la col·laboració habitual del Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca (SLC), del Consorci per a la Normalització Lingüística, el magazín Via Directa de Ràdio Sant Andreu s'ha fet ressò de l'àmplia notícia apareguda al diari El Punt Avui sobre les 125.000 parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua en els 15 anys de programa.

  A banda de comentar l'editorial del diari, també dedicat al Voluntariat per la llengua, i els dos reportatges de les pàgines centrals, la responsable del SLC ha aprofitat l'ocasió per comentar que el programa es porta a terme a Sant Andreu de la Barca també des de fa 15 anys i per donar algunes dades sobre les edicions locals.

  Al llarg de tot aquest temps s'han posat en marxa 16 edicions, en les quals han participat 891 persones, amb 375 voluntaris i 515 aprenents, que han fet més de 5.000 hores de conversa en català. Hi ha divuit 18 entitats adherides des del 2004 i més de 60 comerços que hi participen des del 2007 on les parelles lingüístiques poden posar en pràctica els seus coneixements.

  El periodista Jordi Milian, a més, també ha parlat de la nova modalitat virtual que la Direcció General de Política Lingüística ha posat en pràctica recentment i del fet que en aquests moments el SLC forma parelles al llarg de tot l'any.

  Per participar-hi, només cal que el voluntari o aprenent es posi en contacte amb el SLC i manifesti quina és la seva disponibilitat horària.

  Al mateix programa s'ha parlat de la conferència sobre Pompeu Fabra que es farà aviat en aquesta població del Baix Llobregat i que anirà a càrrec de Jordi Manent i s'ha informat, a més a més, del període de matrícula oberta dels cursos 100% en línia.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes