25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Àrea de Reus Divendres, 22 de juny de 2018

  "Vinyetes: història del còmic en català" acaba el seu recorregut a Reus i volta per la comarca

  Fins ara l'han vist més de 24.000 persones en centres cívics, biblioteques, centres educatius, etc. 

  Després d'itinerar per diversos centres educatius de Reus ­-el Col·legi Sant Josep, l'IES Salvador Vilaseca, el Col·legi Pare Manyanet, el Col·legi Francès i l'IES Gaudí- l'exposició "Vinyetes: història del còmic en català" començarà un circuit per la comarca. Tot i que ja ha estat a les Borges, la Selva, Riudecanyes i Cambrils, ara arriba a Montbrió del Camp, Vinyols, Prades i Riudoms. I encara queden algunes dates lliures abans que la mostra s'exposi al Priorat i en diverses biblioteques de Tarragona. Si alguna localitat o entitat hi està interessada es pot adreçar al CNL de l'Àrea de Reus, que en gestiona el préstec.

  L'exposició fa un breu recorregut per la història del còmic en la nostra llengua: les revistes satíriques, infantils i juvenils de finals del XIX i primers del XX; els còmics nascuts a la postguerra com Cavall Fort; l'escola francobelga (Tintín, Astèrix,...) que tant ha influït el còmic català; els superherois de l'escola nord-americana, i per descomptat el manga. L'objectiu final és fer visible la presència del català en aquest àmbit i fomentar el consum cultural en català.

  "Vinyetes: història del còmic en català" es va estrenar als centres cívics de Reus, en el marc de les activitats de la Capital de la Cultura Catalana 2017, i després s'ha exposat en llocs com les biblioteques municipals, la fira de cultura japonesa Hikari i el Centre Comercial La Fira. Fins ara es calcula que l'han pogut veure més de 24.000 persones.

  Aquesta exposició està produïda pel CNL de Barcelona, que també ha creat un interessant cercador de còmics en català consultable a /xarxa/cnlbarcelona/comics/.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter