25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Vallès Oriental Dimarts, 19 de juny de 2018

  Cinquena dona d'aigua, premi de L'Estenedor, Mollet del Vallès

  La guanyadora ha estat Lourdes Esteve, voluntària lingüística i seguidora de L'Estenedor, que ens ha dit que no només havia guanyat una dona d'aigua molt especial, sinó que a més havia guanyat l'oportunitat de visitar tot el procés de creació de les dones d'aigua. 

  Aquest any, el CET Taller Alborada i CO del Bosc, centres que depenen de l'Institut Municipal de Serveis als Discapacitats de l'Ajuntament de Mollet del Vallès (IMSD) i el Servei de Català de Mollet del Vallès (CPNL) han preparat un premi molt i molt especial per a la persona que guanya el concurs de l'endevinalla de L'Estenedor i que el guanyi en els propers números de L'Estenedor d'aquest any.

  El premi és una dona d'aigua que rep el nom de Vestit de Paraules i que justament les paraules que l'embocallen són les paraules que usuaris, alumnat, persones que hi van col·laborar... van regalar-nos com a paraula triada per algun motiu especial (per la seva sonoritat, perquè va ser la primera apresa...), amb motiu dels trenta anys del Servei de Català de Mollet i, per tant, és una dona d'aigua "una mica de tothom".

  Per a les persones que no coneguin les "Dones d'Aigua" de Mollet del Vallès, us direm que és un projecte artístic i artesà de l'IMSD, apadrinat per Núria Esponellà, l'autora precisament del llibre Una dona d'aigua. Aquestes obres d'artesania es comercialitzen a botigues de Mollet i, sobretot, als diferents centres de l'IMSD i a través d'Internet. 

  La dona d'aigua Vestit de Paraules és una sèrie numerada i exclusiva per a aquests números de l'any 2018 de L'Estenedor i que commemora els trenta anys del Servei de Català de Mollet, camí ja dels trenta-un.

  L'entrega del quart premi corresponent al premi de l'endevinalla de L'Estenedor 146 es va fer ahir 18 de juny, a les 12 h, a les dependències de l'IMSD. Aquesta vegada preguntàvem què volia dir tabarra. El sorteig s'ha fet entre uns vint-i-cinc participants amb resposta correcta:3. Conversa, explicació, llarga i enutjosa.

  Recull de fotos 

  Us animem a respondre l'endevinalla de L'Estenedor de juny.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter