25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Alt Penedès-Garraf Dimecres, 25 d'abril de 2018

  "Tic-tac", de Francesca Carmona, guanya la III edició del concurs "Relats per al cafetó" a Sant Pere de Ribes

  El concurs, organitzat per l'associació de comerciants Fem Ribes i el Servei Local de Català de Sant Pere de Ribes, accepta relats que tenen com a tema qualsevol aspecte real o fictici relacionat amb la restauració o el sector comercial del municipi.

  Tic-tac

  El divendres 20 d'abril, emmarcat en la celebració de Sant Jordi, es va fer l'acte de lliurament dels premis del III Concurs Relats per al cafetó. La guanyadora d'aquesta tercera edició va ser la ribetana Francesca Carmona, que va presentar el relat Tic-tac. El jurat va atorgar un accèssit al també ribetà, David Puertas pel seu relat El rellotge marcèric. Curiosament els dos relats tenen a veure  amb els rellotges.


  David Puertas va guanyar un accèssit pel relat El rellotge marcèric.

  La guanyadora del primer premi es va endur 100 euros en tiquets regal per gastar en els bars i restaurants associats a Fem Ribes i el premi de l'accèssit van ser 30 euros, també en tiquets regal. Tots els participants es van emportar dos llibres, obsequi de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes i el Servei de Català,  i una rosa, gentilesa de Fem Ribes.


  Francesca Carmona (a la dreta), guanyadora dels III Relats per al cafetó per l'obra Tic-tac.

  Consolidació

  El concurs, organitzat per l'associació de comerciants Fem Ribes i el Servei Local de Català de Sant Pere de Ribes, del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, accepta relats que se situen o tenen com a tema qualsevol aspecte real o fictici relacionat amb la restauració o el sector comercial del municipi. Es tracta d'una fórmula que uneix dos àmbits: la comunicació escrita en català i el sector socioeconòmic amb la voluntat d'implicar aquest sector en la promoció i difusió de la llengua catalana.

  Aquesta tercera edició ha estat marcada per la consolidació (de dates i temàtica) i l'augment de participació. Enguany s'hi han presentat 17 relats, 16 dels quals complien els criteris publicats a les bases. Aquests 16 relats han quedat recollits en una publicació que es podrà trobar als bars i cafeteries associats a Fem Ribes perquè els clients puguin gaudir d'un moment de lectura mentre fan un cafetó. Cal destacar que 4 relats han estat presentats per alumnes dels cursos de català de Ribes.


  17 relats s'han presentat a la III edició del certamen literari.

  Van assistir a l'acte de lliurament de premis l'alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido; la presidenta de Fem Ribes, Marta Magdaleno; el regidor de Cultura i Comerç Local de Sant Pere de Ribes i president del Consell de Centre del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, Josep Moya, i altres representants de les entitats organitzadores, així com els tres membres del jurat.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter