25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Terres de l'Ebre Dijous, 19 d'abril de 2018

  Premi de Textos Argumentatius de Sant Jordi 2018 del CNL de les Terres de l'Ebre

  En el marc de les activitats commemoratives del Dia del Llibre, el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) ha organitzat el Premi de Textos Argumentatius de Sant Jordi 2018, adreçat als alumnes de nivell Superior de llengua catalana.

  El text guanyador ha sigut el de l'alumne Ferran Accensi, d'Amposta, que segueix el curs C2 a distància del Servei Local de Català de Tortosa, tutoritzat per Emma Guasch. L'article, titulat "Per un rap lliure", tracta sobre la llibertat d'expressió i la polèmica generada arran de la sentència contra el raper Valtònyc.

  Hi ha hagut una participació de 150 alumnes dels nivells Superior dels serveis de català del Baix Ebre, del Monstsià, de la Terra Alta i de Tortosa, i també del nivell de Suficiència 2 del Montsià. El jurat del CNLTE ha valorat 14 treballs finalistes, dels quals n'ha destacat 5 per la seua qualitat: l'esmentat treball guanyador i els titulats "A la carta", "L''Astral'", "Fins on hem arribat?" i "La carretera de la discòrdia".

  El CNLTE vol agrair la participació de l'alumnat i la implicació del professorat en aquesta activitat i, alhora, destaca l'alta qualitat, tant lingüística com estilística com de contingut, dels 14 treballs seleccionats.

  Durant la diada de Sant Jordi, a les aules dels cursos, es farà entrega al guanyador i als 14 finalistes de lots de llibres ebrencs aportats per l'Ajuntament de Tortosa, el Consell Comarcal de la Terra Alta, la Universitat Rovira i Virgili-Campus Terres de l'Ebre, l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre i Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre.

  A l'enllaç es publiquen el treball guanyador i els altres quatre que ha destacat el jurat, obra de:

  Ferran Accensi (Amposta, guanyador):  "Per un rap lliure"
  Yolanda Llambrich (Amposta):  "A la carta"
  Imma Ferré (Aldover):  "L''Astral'"
  Lluís Matamoros Fabregat (Tortosa): "Fins on hem arribat?" 
  Pere Callau (el Perelló): "La carretera de la discòrdia"
   


   

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter