25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Cornellà de Llobregat Dijous, 5 d'abril de 2018

  3a edició del concurs #SantJordiÒptim

  Del 4 fins al 17 d'abril es podrà participar en la tercera edició d'aquest concurs de Sant Jordi amb el lema «Per Sant Jordi, clava-la amb l'Optimot!», que enguany s'afegeix a la commemoració de la figura i l'obra de Pompeu Fabra. 

  Per participar al concurs, cal que els seguidors de l'@Optimotcat enviïn una història breu, com a màxim de 280 caràcters, inspirada en la vida o l'obra de Pompeu Fabra, enguany que se celebren els 150 anys del seu naixement i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana. A més, els microrelats han de contenir el nom del Mestre o algun derivat del seu cognom correctament format, com ara fabriàprefabrià, postfabrià, etc.

  Per optar als premis és imprescindible ser seguidor del compte @Optimotcat i també del de l'Any Fabra (@AnyFabra). A més, cal que el tuit sigui lingüísticament correcte i que tingui l'etiqueta #StJordiÒptim. També es valorarà la inclusió de novetats normatives -que es poden consultar a Optimot / Nova gramàtica i ortografia. Per il·lustrar la història, d'altra banda, es pot incloure en la piulada una imatge o un GIF.

  Des del compte @Optimotcat es repiularan els microrelats que s'hagin publicat entre el 4 i el 17 d'abril i que compleixin els requisits. Es valorarà que la història basada en la vida i l'obra de Pompeu Fabra quedi ben contextualitzada dins el microrelat i que el text estigui escrit correctament, però també que sigui creatiu, original i inèdit. S'hi pot participar amb tantes piulades com es vulgui, però cada participant només pot optar a un premi.

  El dia 20 d'abril s'anunciaran els guanyadors. Premis:

  • El primer classificat s'endurà una tauleta 
  • Els tres primers classificats guanyaran una subscripció anual al carnet TR3SC cadascun 
  • I els deu primers classificats rebran inscripcions per a dues persones a la Ruta Pompeu Fabra.

  El concurs de Sant Jordi l'Optimot és una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura amb motiu de la Diada de Sant Jordi 2018 i té la col·laboració de TR3SC, club de cultura.

  L'Optimot, consultes lingüístiques, és un servei que ofereix la Direcció General de Política Lingüística en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Catalans i el Centre de Terminologia TERMCAT.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter