25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Cornellà de Llobregat Divendres, 16 de març de 2018

  EL CNL de Cornellà visita l'exposició sobre Montserrat Roig com a acte del Dia Internacional de la Dona

  Unes 25 persones del CNL de Cornellà van visitar l'exposició 'Montserrat Roig, 1977. Memòria i utopia'.

  La major part dels visitants no coneixien la feina de la periodista i escriptoria i la van poder descobrir per mitjà a través de les tres parts de l'exposició: mirant algunes de les fotografies que li van permetre fer el seu llibre Els catalans als camps nazis, o coneixent la descripció que va fer de la burgesia catala a El temps de les cireres i, finalment, amb un visionat de fragments de les entrevistes que va fer al programa de TVE Personatges.

  La mostra recull 300 documents originals, imatges i llibres. L'exposició i les activitats programades proposen de revisar i repensar les obres de Montserrat Roig d'aquells anys, que tingueren un impacte cultural i social molt destacat.

  Montserrat Roig i Fransitorra (Barcelona, 13 de juny de 1946 - 10 de novembre de 1991) fou una escriptora en català de novel·les, contes, assaig, reportatges i articles periodístics. Va presentar i dirigir diversos programes de televisió, mitjà en el qual va excel·lir com a entrevistadora a escriptors de generacions precedents.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter