25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Cornellà de Llobregat Dijous, 1 de març de 2018

  EL CNL de Cornellà participa en els actes del Dia Internacional de les Dones de la ciutat

  Com cada any des del Consell de la Dona de Cornellà s'organitzen un seguit d'actes per celebrar el Dia Internacional de la Dona, que es commemora el 8 de març.

  Per commemorar aquesta diada el CNL de Cornellà ha organitzat una visita a l'exposició Montserrat Roig, 1977. Memòria i utopia per al 7 de març. L'escriptora i periodista Montserrat Roig és una de les autores més destacades de la seva generació.

   La lluita obstinada per la recuperació de la memòria i de la dignitat individual i col·lectiva, i el compromís polític amb el catalanisme, el feminisme i l'antifeixisme caracteritzen la seva obra. A més, el 2017 va fer quaranta anys de la publicació de dos dels seus llibres cabdals: Els catalans als camps nazis (1977), referent ineludible de la recuperació de la memòria i de la història dels catalans deportats als camps nazis, i El temps de les cireres (1977), una de les seves novel·les més celebrades. Aquest últim va centrar el Club de Lectura Fàcil del CNL de Cornellà l'any que es commemoraven els 25 anys de la mort de Roig.

   

  Aquesta exposició, amb la col·laboració de l'artista Francesc Abad i de la fotògrafa Pilar Aymerich, proposa revisar i repensar, mitjançant documents originals, imatges i llibres, les obres de Montserrat Roig d'aquella època, que tingueren un impacte cultural i social importantíssim.

  A banda de la visita a l'exposició, es farà una visita guiada al jaciment del Born. En què l'activitat frenètica del barri de la Ribera es pot explicar a través dels carrers i dels edificis del jaciment i d'aquelles persones i famílies que hi van viure. Un barri on es concentraven els principals intercanvis comercials de la ciutat i que va patir les conseqüències de la guerra de Successió. L'ordre d'enderroc de més de 5.000 cases, que va obligar els mateixos propietaris a ensorrar les seves llars, confereix a la visita una dimensió humana poc habitual.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter