25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Girona Divendres, 20 d'octubre de 2017

  Campanya de promoció del català a les fires de Sant Martirià de Banyoles

  Seguint l'exemple d'altres localitats, com Girona o Figueres, Banyoles s'ha sumat a la iniciativa d'ajudar els firaires i paradistes a normalitzar l'ús del català a les seves atraccions. 

  El Servei Comarcal de Català i l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Banyoles han treballat conjuntament per intentar potenciar i incrementar l'ús del català a les fires. Les actuacions s'han concretat en diferents fases.

  D'entrada, es va incloure en el Plec de Clàusules i Condicions que han de firmar els paradistes informació sobre el servei de correcció i traducció de cartells, rètols, etc. per facilitar l'ús del català a les fires, així com informació sobre les lleis de Política lingüística i Codi de consum de Catalunya.

  Per altra banda, durant els dies de la Festa Major, se'ls oferirà un fil musical en català al qual hauran de connectar-se a través de l'emissora municipal Ràdio Banyoles (107.3 FM) durant l'horari d'obertura. L'emissora emetrà música catalana infantil, pop-rock i d'actualitat des del dijous, 19 d'octubre, fins al dilluns, 23 d'octubre en diferents franges horàries. 

  Finalment, s'han visitat diversos propietaris d'atraccions durant els dies de Festa Major, alguns dels quals ens han demanat assessorament per traduir material vari de les seves parades. 


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes