25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • Dilluns, 15 de maig de 2017

  La seu del Consorci per a la Normalització Lingüística es trasllada al carrer de Muntaner de Barcelona

  El conseller de Cultura, Santi Vila, ha visitat les instal·lacions de la nova seu del CPNL

  • El conseller de Cultura, Santi Vila, inaugura la nova seu
  • A peu de carrer, accessible i visible per a la ciutadania

  El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, i la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, han presidit la inauguració de la nova seu del CPNL, avui, dilluns 15 de maig, a les noves dependències del carrer de Muntaner, 221, de Barcelona. El trasllat, després de gairebé 30 anys ubicats al carrer de Mallorca, permetrà oferir un millor servei a la ciutadania, gràcies al canvi en accessibilitat i visibilitat.

  L'acte ha comptat amb l'assistència de més d'un centenar de persones, entre les quals hi havia les direccions dels 22 centres de normalització lingüística de tot el territori, diputats del Parlament de Catalunya, presidents dels consells de centre, membres del Consell d'Administració, alcaldes de municipis consorciats i representants d'empreses, entitats i associacions que col·laboren amb el Consorci.

  Segons Ester Franquesa: «amb aquesta nova fesomia, a peu de carrer, molt més propera i accessible, el Consorci obre encara més les portes a tots els ciutadans i es contribueix a millorar l'atenció i la comunicació». El conseller Santi Vila ha destacat els tres motius que fan el català sigui, avui, una llengua viva i dinàmica: «en primer lloc, perquè el país s'ha dotat de legislació i d'institucions, amb 22 centres per tot el territori que demostren la permeabilitat d'una bona arquitectura institucional; en segon lloc, per la bona predisposició dels mitjans de comunicació en l'ús de la llengua catalana, i, sobretot, per la implicació de la ciutadania, compromesa amb la llengua, tant des d'un punt de vista emocional com des del convenciment que la llengua és una eina útil per a la promoció social i la igualtat d'oportunitats». Tant Santi Vila com Ester Franquesa han coincidit a agrair la presència i la implicació dels representants parlamentaris i del món local, «sense els quals no seria possible garantir la salut de la llengua catalana».

  L'acte ha començat amb una visita guiada de les instal·lacions i la projecció d'un vídeo sobre la feina del CPNL. A continuació, la cantant i actriu Neus Pàmies ha obert la inauguració oficial amb la interpretació del tema "Qualsevol nit pot sortir el sol". L'autor de la cançó, en Jaume Sisa, ha cedit l'autorització de l'ús de la cançó expressament per a l'esdeveniment.

  Ester Franquesa ha relacionat la lletra de la cançó amb el nou espai que estrena el Consorci, per «la voluntat d'acollida i de convivència en bona harmonia, amb vocació de millora per continuar-hi treballant més i millor».

  Seguidament, l'escriptora Sònia Moll ha fet la lectura del relat «I a totes les cases hi haurà llum», sobre els aspectes més vivencials de la tasca del CPNL. El text s'ha lliurat als assistents com a record de la jornada.

  La inauguració ha servit per constatar la feina que s'està duent a terme en matèria de política lingüística en tots els àmbits del territori, tant des del Consorci per a la Normalització Lingüística, com des de les entitats que hi treballen en xarxa, cadascuna des del seu sector.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter