25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Tarragona Dimarts, 9 de maig de 2017

  Cal Garriga, de Bràfim, rep el premi a la normalització lingüística

  Montse Padró i Abel Aguadé, propietaris de Cal Garriga, de Bràfim, recollint el Premi NL 2017 de mans de Santi Pallàs i de Pere Sanahuja (Ajuntament de Valls / Pere Toda).

  L'empresa Cal Garriga, de Bràfim, va rebre, dissabte passat, el diploma que l'acredita com a guanyadora del XIX Premi a la Normalització Lingüística en l'âmbit Socioeconòmic de l'Alt Camp, convocat pel Servei de Català de l'Alt Camp, amb el suport de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Valls i l'Institut d'Estudis Vallencs.

  Els propietaris de Cal Garriga van rebre el diploma i la peça artística del grup d'Artesans de l'Alt Camp de mans de Santi Pallàs, president del Consell de Centre del CNL de Tarragona, i Pere Sanahuja, president del Consell Comarcal de l'Alt Camp,  en el decurs de la Nit de Premis de Valls, que es va dur a terme el dissabte 6 de maig.

  La botiga està ubicada al bell mig del municipi de Bràfim, en un molí que data del 1819. El jurat va decidir atorgar-li el Premi perquè va considerar que "l'esmentada empresa ha apostat per l'ús habitual i normal del català en les seves activitats i per etiquetar els seus productes en la nostra llengua", dos dels aspectes que preveien les bases del Premi. D'altra banda, també va tenir en compte l'esforç dels propietaris "per recuperar un element arquitectònic rellevant de Bràfim (un molí d'oli de l'any 1819 i la casa pairal) i per difondre els seus productes a partir de diverses iniciatives culturals que contribueixen a divulgar el patrimoni del municipi i de la comarca de l'Alt Camp".

  Cal Garriga elabora oli d'oliva i cava de la seva marca, i també ven els vins produïts per Vins Padró. A la botiga, a més, s'hi poden trobar productes com ara melmelades, formatges, mel, fruits secs, ous de corral i altres, tot plegat sota el segell de la qualitat i l'elaboració artesanal.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter