25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Vallès Oriental Dimarts, 9 de maig de 2017

  Gran èxit a la gimcana de Sant Jordi de l'Institut Vicenç Plantada de Mollet del Vallès

  El dilluns 24 d'abril es va fer una nova edició de la gimcana de Sant Jordi a l'Institut Vicenç Plantada.  Aquesta, però, ha estat una gimcana molt especial, ja que s'ha aconseguit la implicació de centres públics, comerços i professionals, que han ajudat a exposar un total de 28 "roses lingüístiques" per tot Mollet.

  Aquestes "roses lingüístiques" formen part del material "A l'abril cada paraula val per mil", creat pel Centre de Normalització Lingüística d'Osona. És una col·lecció de diversos cartells amb una rosa cadascun i una paraula, en què s'explica l'etimologia d'un mot relacionat amb el sector comercial o lloc on es troba. 

  L'organització de la gimcana, adreçada a alumnat de 3r d'ESO, va anar a càrrec dels alumnes de l'assignatura optativa de Dinamització Cultural del centre, amb la col·laboració del professorat i de l'AMPA de l'Institut. Els 120 participants van haver de treballar en equip per trobar aquests cartells situats en diferents indrets de la zona urbana propera a l'Institut.

  Tots els participants van disposar d'aigua, fruita i begudes d'obsequi, cedides per: Supermercats Consum, Mercat Municipal de Mollet del Vallès i Cola Cao.

  Així mateix els 6 equips millor qualificats van rebre els obsequis de la Papereria Mollet i de les botigues del carrer de Gaietà Vínzia: El Tamís, Pa i Cafè de l'Àvia, Colorines, Kids Store, Peluqueria Centre i Bijuteria Crit. 

  Va ser una gran jornada lúdica i cultural, que es va afegir als diferents actes de celebració de Sant Jordi i és una nova eina de cohesió, de participació i de cultura, en un treball conjunt de l'Institut Vicenç Plantada i del Servei de Català de Mollet (CPNL), amb la col·laboració de centres públics com l'Ajuntament de Mollet i establiments col·laboradors i patrocinadors d'aquest acte:Cola Cao, Idilia Foods, Papereria Mollet, Supermercat Consum, Farmàcia Tugas i les botigues de Vínzia Eix Comercial (El Tamís, Pa i Cafè de l'Àvia, Colorines, Kids Store, Peluqueria Centre, Bijuteria crit).

  Afegim un petit recull de fotos de la gimcana.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter