25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Sabadell Dijous, 27 d'abril de 2017

  Lectura de textos de Prudenci Bertrana per Sant Jordi

  Fragments de Josafat i d'altres obres de Prudenci Bertrana van ressonar el dia 24 d'abril al Centre Cívic Can Feliu com a inici de la 28a edició del programa Voluntariat per la llengua, activitat emmarcada en els actes de celebració de la diada de Sant Jordi a Sant Quirze del Vallès.

  La trobada, organitzada per l'Oficina de Català, va comptar amb la col·laboració dels alumnes del taller de literatura que, juntament amb alguns voluntaris, van llegir els fragments triats.

  Amb aquest acte, l'Oficina de Català de Sant Quirze del Vallès s'afegeix a la commemoració del 150è aniversari del naixement de Prudenci Bertrana i del 125è del de la seva filla, l'escriptora Aurora Bertrana. La coincidència d'aquestes efemèrides ha fet que el 2017 fos escollit com a Any Bertrana per la Institució de les Lletres catalanes.

  Jocs Florals

  D'altra banda, el mateix dia va tenir lloc la lectura dels contes i escrits presentats als Jocs Florals organitzats per l'Oficina de Català i la tria dels textos guanyadors.

  Cal destacar la qualitat i l'originalitat dels escrits elaborats pels alumnes dels cursos de català, fet que va dificultar molt l'elecció de les obres premiades. Finalment, el jurat, compost per tots els assistents, va escollir els textos següents:

  Un crit, de Josep Grau

  Les papallones i jo, de Núria Bertran

  Realitats?, de Rosa Bou


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter