25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Eramprunyà Divendres, 10 de març de 2017

  Les caminades saludables del VxL gavanenc premiades en la Nit de l’Esport de Gavà

  En la nova categoria Esport, salut, natura

  El dijous 9 de març al vespre va tenir lloc la tercera edició de la Nit de l'Esport gavanenca. L'Espai Maragall va ser l'escenari d'aquest esdeveniment que té com a objectiu reconèixer el treball i els mèrits obtinguts per les associacions, clubs i esportistes locals durant l'any anterior.

  Aquest any, com a novetat, s'hi ha afegit la categoria Esport, salut, natura, guardó de reconeixement a les persones i grups que duen a terme caminades amb l'objectiu de conèixer l'entorn, paratges naturals, crear hàbits saludables i relacionar-se amb altres persones a través de l'activitat física. En aquesta categoria ha resultat guanyadora l'activitat de les caminades saludables gavanenques, d'entre 4 candidatures al premi. El grup de les caminades va rebre el premi de mans de Miquel Àngel Díaz, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Gavà.

  Les caminades saludables són conduïdes per la voluntària del Voluntariat per la llengua gavanenc, Maria Casas, amb el suport del Miquel Sans, fotògraf i gran coneixedor dels paratges naturals del Baix Llobregat. Aquesta voluntària també ho és del Banc del Temps de Gavà (BATEGA), entitat col·laboradora amb el VxL i promotora de les caminades conjuntament amb el Servei Local de Català de Gavà des de fa tres anys. En aquest temps, voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua, usuaris del Banc del Temps i tothom que s'hi hagi volgut afegir, han fet caminades saludables pels quatre municipis que formen el Centre de Normalització Lingüística Eramprunyà (Gavà, Castelldefels, Viladecans i Sant Boi): als aiguamolls de La Murtra, a les Mines del Ferro de Gavà, a Port Ginesta o al passeig Marítim de Castelldefels, entre d'altres.

  L'activitat de les caminades saludables s'emmarca dintre del programa Mou-te en català, un pla de foment de l'ús del català impulsat per la Direcció General de Política Lingüística. El fet que les caminades siguin conduïdes per una voluntària del Voluntariat per la llengua afegeix visibilitat al programa VxL.

  El Servei Local de Català de Gavà felicita la voluntària Maria Casas i les persones que participen en les caminades saludables, que fan possible el projecte Mou-te en català amb el voluntariat gavanenc, i agraeix a l'Ajuntament de Gavà aquest reconeixement a la tasca duta a terme.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter