25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Barcelona Divendres, 3 de febrer de 2017

  Carles Rebassa, premi Ciutat de Barcelona de literatura

  Imatge de la presentació de la novel·la que l'autor va oferir a l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura el passat 21 de desembre.

  El poeta, novel·lista i tècnic d'ensenyament al Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, ha estat guardonat per l'obra Eren ells.

  Carles Rebassa, tècnic d'ensenyament del CNL de Barcelona, ha guanyat el Premi Ciutat de Barcelona 2016 de literatura catalana per la novel·la Eren ells (Angle Editorial). Aquest no ha estat l'únic reconeixement que ha tingut l'obra, ja que també ha estat guardonada amb el XXVI Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler.

  Eren ells parla de la construcció de la identitat en una de les etapes més complicades de la vida, l'adolescència. És la història d'un grup de joves que van al mateix institut i que viuen amb intensitat la seva posició davant de l'amor, la mort, el sexe, la relació amb la família, tot plegat enmig d'un procés de descoberta, d'experimentació, d'innocència i de crueltat també.

  Carles Rebassa, nascut a Palma el 1977, s'ha estrenat en l'àmbit de la narrativa amb la novel·la Eren ells (Angle Editorial). Les  seves obres anteriors, com a poeta, són Requiescat in pace (1998), publicada juntament amb Pere Perelló; el volum Poezies (2001), amb l'heterònim Bartomeu Matagalhs; Poema B (2006); Els joves i les vídues (2006), obra guardonada amb el Premi Ausiàs March de poesia i Pluja de foc (2016).

  El proper dijous, 16 de febrer a les 18.00 hores, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el tinent d'alcaldia d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, presidiran la cerimònia de lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona 2016. L'acte tindrà lloc al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona i serà conduït per la periodista de BTV Eva Arderius.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter