25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Vallès Oriental Dimecres, 8 de febrer de 2017

  Celebrem el número 400 d'aquest miniespai que es diu Tastets de llengua a Ràdio Mollet

  Ens fa molta il·lusió que justament la setmana del 13 al 19 de febrer i per tant, en el Dia Mundial de la Ràdio, arribem als 400 Tastets de llengua a Ràdio Mollet i això vol dir que hem d'agrair a l'equip de Ràdio Mollet la seva constància des que ens va proposar fer un microespai i vam estrenar el primer Tastet de llengua el 10 d'octubre de 2008, ara farà deu anys.

  Tastets de llengua són uns microespais de Ràdio Mollet que, cada setmana, apropen novetats, dubtes o curiositats sobre la llengua catalana. 

  A Tastets de llengua, hem parlat de recursos, com el Parla.cat, el Cercaterm el TERMCAT...; de tradicions, com l'any de traspàs o bixest, l'any més llarg i el més curt de la història.... També hem explicat endevinalles; hem parlat de l'origen d'expressions com  anar de gorra, anar de vint-i-un botons, engegar a dida, perdre la xaveta, treure de polleguera o hem comentat paraules com bicoca, clara, culer, ganyips, macedònia, mercenetes... Hem fet especials dedicats al tèxtil, a l'aigua o al Carnaval, afegint-nos a la temàtica que dedicava el Centre d'Estudis Molletans en les seves Jornades.

  Hem convidat alumnes del nivell de suficiència a crear i a enregistrar Tastets de lllengua, i també usuaris que ens comentaven paraules com la Balbina i el seu banyarriquer. Hem dedicat Tastets a Mollet és fira, amb especials sobre l'origen dels mots fira, estand o termes d'automoció, salut o hoteleria. També hem volgut afegir-nos a les celebracions de Ràdio Mollet, amb un especial termes de la ràdio com peixera, antenadialsintonia... i ara volem afegir-nos a la celebració del Dia Internacional de la Ràdio parlant de fraseologia sobre la paraula veu

  'Tastets de llengua' estan a disposició de les ràdios locals a través de la Sindicada. També es poden seguir al web de l'Ajuntament de Mollet del Vallès, al web del Consorci per a la Normalització Lingüística del Vallès Oriental i al servei de podcast de l'emissora.

  Us afegim el Tastet 400 i esperem compartir-ne molts més amb vosaltres.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter