25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Vallès Oriental Dilluns, 24 d'octubre de 2016

  La Llagosta acull l’exposició "Vinyetes: història del còmic en català"

  La mostra es pot veure al centre Cultural i Juvenil Can Pelegrí

  Des del 17 i fins al 29 d'octubre es pot visitar a Can Pelegrí l'exposició "Vinyetes: història del còmic en català" que fa un breu recorregut per la història del còmic en la nostra llengua. En aquesta mostra es posen de manifest les principals activitats i tendències del moment i les etapes més significatives del còmic en català. També s'hi mostren l'evolució dels il·lustradors als ninotaires de l'escola catalana, representacions de les principals escoles de còmic i mites del còmic, i la figura de l'heroi.

  Les escoles que visiten la mostra compten amb activitats elaborades per a aquesta exposició en què es treballa el llenguatge del còmic i la informació que els alumnes han de buscar en els plafons a partir d'un qüestionari. A més, i paral·lelament a l'exposició, el Servei d'Informació Juvenil ha organitzat tallers de manga per a aquells joves que hi estiguin interessats.

  "Vinyetes: història del còmic en català" s'inscriu dins de la campanya del CNL de Barcelona Uaaaaaaau... iuhu, pataplaf! Còmic en català, que vol donar a conèixer i fer visibles les publicacions en català per fonamentar-ne el consum i animar les indústries culturals i les editorials a consolidar-ne i ampliar-ne les edicions.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter