25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Cornellà de Llobregat Dissabte, 2 de juliol de 2016

  S'acaba a Cornellà la mostra de l'exposició 'La Crònica de Ramon Muntaner. El temps dels almogàvers'

  Durant el mes de juny el CNL de Cornellà ha instal·lat a la Biblioteca Marta Mata l'exposició 'La Crònica de Ramon Muntaner. El temps dels almogàvers', perquè enguany es commemora el 750 aniversari del naixement de Ramon Muntaner. 

  Aquesta exposició pretén fer conèixer l'autor d'una de les quatre grans cròniques catalanes i, també, fer difusió de la seva obra. La mostra ha estat produïda pel Museu d'Història de Catalunya i la Institució de les Lletres Catalanes. La visita ha tingut un dels punts més alts de visitants durant l'acte de final de curs del CNL de Cornellà en què la van poder veure més de 80 persones. I, d'altra banda, a més de la Sala Titan de la biblioteca, també s'ha pogut veure els últims dies a l'entrada de la biblioteca, quan encara ha tingut molts més visitants.

  La mostra recull un dels episodis més coneguts del seu text, la Crònica, i de la pròpia vida de Muntaner, és el que narra l'expedició a l'Imperi Bizantí de la Companyia Catalana, formada per cavallers i almogàvers a sou de l'emperador per ajudar-lo en la guerra, contra els turcs, i que va dur a l'establiment de dominis catalans a Grècia al segle XIV. La Crònica és una narració en què la invenció supera, potser, la veritat, i on l'autor, com si ho expliqués ell mateix de viva veu, busca constantment la interacció amb el lector. Tal vegada més a prop d'una novel·la que d'un llibre d'història, és, per això, una de les obres més reeixides de la literatura catalana medieval.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter