25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Vallès Oriental Dilluns, 25 d'abril de 2016

  El Servei de Català de Mollet us dóna les gràcies per la participació en la diada de Sant Jordi!

  Com cada any, el Servei de Català de Mollet, juntament amb la Biblioteca Can Mulà i l'Ajuntament de Mollet van compartir parada en la diada de Sant Jordi a la plaça de Catalunya de Mollet del Vallès.

  Aquest any, la parada de Sant Jordi del Servei de Català va ser molt especial, perquè a banda de coincidir en dissabte, va celebrar l'Any Llull, amb la Biblioteca Can Mulà i, per això, a part de compartir llibres sobre Ramon Llull, va compartir vint-i-cinc preguntes relacionades amb Ramon Llull -Tria Any Llull- com on va néixer Ramon Llull, quin sobrenom va rebre Ramon Llull o fins i tot una de ben bàsica com era saber localitzar el carrer de Ramon Llull a Mollet del Vallès. 

  També va compartir parada amb l'Ajuntament de Mollet i l'àmbit d'estudi de les Jornades del Centre d'Estudis Molletans d'aquest any, el Carnaval de Mollet. Per això hi havia vint-i-cinc preguntes sobre el Carnaval, des de dites com Per Carnaval tot... (s'hi val) fins a saber el nom del ball de benvinguda al Senyor Carnestoltes a Mollet. Aquesta part de la parada tenia com a títol Tot s'hi val!

  Al mig hi havia l'urna del concurs Rua de Paraules. Rua d'Endevinalles. Els participants podien triar entre preguntes de l'Any Llull, Tot S'hi Val o escriure quin llibre els agradava llegir més: era l'apartat Paraules de Llibres: llibres d'aventures, llibres de viatges...

  Un estenedor ens recordava dites sobre llibres com: deixar els llibresparlar com un llibre, estar en llibres de rei, fer llibre nou...

  A la parada també hi havia informació sobre els cursos de català per a adults, sobre el Parla.cat (cursos de català en línia), sobre el Voluntariat per la llengua, amb la foto d'unes quantes parelles lingüístiques amb el lema "I tu, ja ets Vxl?" (Vxl = Voluntariat per la llengua), així com un recull de fotografies d'algunes de les activitats que s'han fet des del Servei de Català.

  D'entre totes les paperetes participants del concurs Rua de Paraules. Rua d'Endevinalles, participants a qui agraïm moltíssim haver-nos ajudat a tenir una rua de respostes, els guanyadors dels sis lots de llibres, més una bossa i algun detallet més, obsequis que ens ha ofert l'Ajuntament de Mollet, són:

  Carme Barber Aguado

  Xènia Carrión Fernández

  Ona Bernal Casado

  Jordi Carballo Calbet

  Max Escalera Fernández

  Francesc Coll Farré

  Enhorabona!

  Compartim amb vosaltres un petit Recull de fotos i us esperem per Sant Jordi de l'any vinent.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter