25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Vallès Oriental Dimarts, 8 de març de 2016

  Els alumnes del curs Suficiència 1 de Parets del Vallès visiten l'exposició 'Llegint entre costures', organitzada per la Biblioteca Can Rajoler

  L'exposició, que es podrà veure al Centre Cultural Can Rajoler fins al 13 de març, s'ha fet en el marc de les activitats del programa 'Març de dones' per commemorar el Dia de la Dona Treballadora, i ha comptat amb la col·laboració de diverses botigues de moda de Parets

  Ahir, els alumnes del curs de català Suficiència 1 de Parets del Vallès van fer una classe diferent. Van visitar l'exposició 'Llegint entre costures', creada per la Biblioteca Can Rajoler amb el suport del Servei de Comerç de l'Ajuntament, sobre vestits de personatges femenins de novel·la.  

  La directora de la biblioteca, Elisabet Vázquez, va presentar la mostra als alumnes i els va explicar que l'exposició s'havia concebut dins dels actes del programa 'Març de dones', que s'organitza des de fa anys per celebrar el Dia de la Dona treballadora. Per fer-la, van triar personatges femenins de diferents novel·les, es van posar en contacte amb les botigues de moda del poble i els van proposar que cada una vestís un maniquí inspirat en la descripció d'una d'aquestes dones de novel·la. Es van escollir fragments d'obres d'escriptors com Xavier Bosch, Maria Barbal o Sílvia Soler. El resultat: vuit maniquins amb vuit textos literaris emmarcats.

  A l'hora de començar la visita, però, els alumnes es van trobar amb els fragments literaris tapats. Per grups, van agafar paper i llapis i es van posar a descriure cada model i a imaginar-se com podia ser cada personatge (caràcter, de quina època era, classe social...). A continuació, van mirar d'endevinar a quina novel·la pertanyia cada maniquí (estaven exposades en una taula). Finalment, vam descobrir els textos, els vam llegir i vam poder comparar-los amb les descripcions i les hipòtesis dels alumnes.

  A part de passar una molt bona estona 'descobrint dones de ficció', va ser una bona experiència per treballar 'in situ' la descripció (precisió del vocabulari, adjectius, comparacions, metàfores...), la comprensió lectora i la lectura en veu alta.

  Les botigues de moda que hi han participat són: La Guineu, Atreveix-te, Bania, Ladies Glam, Punta Tacó, Mia, 22:22 i Maria Vila. 


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter