25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Vallès Oriental Divendres, 15 de gener de 2016

  Lluís Anton Baulenas visita els alumnes de la Garriga

  Els alumnes amb en Lluís Anton Baulenas

  Els alumnes de català del nivell Suficiència 3 s'han llegit la novel·la La felicitat de Lluís Anton Baulenas durant aquests mesos i ara han pogut explicar a l'autor què han sentit, què han viscut, què els ha agradat i què no han acceptat en llegir la novel·la. L'escriptor constata que és una novel·la que demana una mica de paciència, no és apta per a lectors mandrosos, perquè amb aquest títol irònic vol acostar-se al món de la dona embarassa, sola i dins d'una realitat de pobresa, i reconeix que això no és fàcil de pair.

  La Institució de les Lletres Catalanes posa a l'abast dels cursos de català per a adults la possiblitat de convidar un autor a l'aula a través del projectes de Lletres a les aules i des de l'Oficina de Català de la Garriga hem aconseguit tenir en Lluís Anton Baulenas a la classe de Suficiència 3.L'autor ens ha mostrat que per arribar a fer aquesta novel·la, editada al 2001, va necessitar més de dos anys per documentar-se,  el treball de camp de la Barcelona del 1900 era difícil de trobar perquè a Internet amb prou feines hi havia informació i calia visitar arxius, contactar amb gent... Baulenas necessitava conèixer molt bé aquesta època per descriure-la bé. Per explicar com caminava la protagonista i queia al terra, volia saber quin era el seu calçat, com eren les llambordes del moment, quin temps feia... per arribar a explicar aquesta caiguda. Es descriu com un novel·lista d'arguments, res de novel·les històriques, només mostrar un moment que a ell li crida l'atenció i prou. És més, en el moment que mira a cadascú dels oients de la xerrada, probablement ja els ha xuclat una manera de fer, de vestir, d'actuar que li pot ser útil per a les seves novel·les.

  Els alumnes, a més de fer-li un munt de preguntes, han sortit meravellats de la xerrada. Si ja els havia agradat la lectura d'aquest llibre, un cop han conegut l'autor, han decidit anar a buscar el següent llibre que hagi escrit per fer-se'l més seu.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter