25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Barcelona Dilluns, 30 de novembre de 2015

  Inspirar i canviar, claus per millorar la qualitat de l'ensenyament del català als adults

  Gairebé 150 professores i professors del Consorci per a la Normalització Lingüística van assistir el 27 de novembre al IV Debat al centre: "Ensenyament de català als adults: mirades de futur", organitzat pel CNL de Barcelona. Olga Esteve, professora titular de la Facultat de Traducció i Interpretació de la UPF, i Lluís Tarin, assessor en lideratge i estratègia a Jesuïtes Educació, en van ser els ponents.

  Lluís Tarín va obrir el debat amb la ponència "Transformant l'educació. Els essencials de l'experiència de Jesuïtes Educació" que va consistir a explicar el projecte Horitzó 2020 que estan duent a terme la xarxa d'escoles de Jesuïtes Educació i amb el qual volen transformar en profunditat el procés d'ensenyament i aprenentatge i crear una nova escola per al segle XXI.

  D'altra banda, Olga Esteve, col·laboradora amb el govern català en l'àmbit de la formació permanent de professorat, va oferir una  intervenció més centrada en la tasca quotidiana del professorat del CPNL amb la ponència "Quin paper té la gramàtica en l'enfocament per tasques: quan s'ha d'ensenyar i com?

  El discurs d'Esteve anava orientat a reforçar la bona pràctica de l'enfocament per tasques en l'ensenyament als adults, que el CPNL ja va adoptar en el seu moment per a l'ensenyament del català seguint les recomanacions del Consell d'Europa, mentre que la conferència de Tarín va anar més enllà per plantejar a l'auditori reptes de futur que ajudin a innovar i millorar la qualitat de l'ensenyament del català als adults.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter