25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Barcelona Dimecres, 25 de novembre de 2015

  El biògraf de Ramon Muntaner fa una xerrada pels alumnes del CNL de Barcelona

  La sala polivalent de l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura es va omplir per escoltar Stefano maria Cingolani.

  Més de mig centenar d'alumnes van assistir ahir a la xerrada "Muntaner, no és el nom d'un carrer?" que va oferir Stefano Maria Cingolani, historiador i biògraf de Muntaner, a l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura. El Centre d'acolliment lingüístic del CNL de Barcelona va organitzar aquesta activitat.

  Stefano Maria Cingolani va fer un repàs de la vida de Ramon Muntaner i en va ressaltar la part de la Crònica en què explica el capítol de la seva participació en les expedicions dels almogàvers per Orient, moment de màxima expansió de la Corona d'Aragó. També va explicar que la Crònica de Muntaner és una narració de fets històrics novel·lats, és a dir, que introduïa molts elements inventats que de vegades superaven la realitat.

  Durant la Renaixença es va donar un gran valor a la Crònica per l'exaltació que fa Ramon Muntaner del poble català. Per aquesta raó Víctor Balaguer, encarregat de cercar noms per als nous carrers de l'Eixample, l'any 1863 va proposar de dedicar-ne un de principal a Ramon Muntaner.

  Els alumnes van aprofitar per fer moltes preguntes a Stefano Cingolani referents a alguns capítols de la Crònica, així com a l'estil que utilitzava Muntaner per narrar els fets o fins i tot per la incidència que va tenir o té encara avui en la concepció de Catalunya i de la seva història.

  Cingolani, a més dhistoriador i biògraf de Muntaner, va ser el comissari de l'exposició "El temps dels almogàvers. La Crònica de Ramon Muntaner" que es podia visitar fins diumenge passat al Museu d'Història de Catalunya.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter