25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Àrea de Reus Divendres, 24 d'abril de 2015

  EL CNL porta a Reus l'exposició "Ells fan l'esforç. I tu que ets d'aquí... no els parlaràs en català?"

  L'objectiu de la mostra és sensibilitzar els catalanoparlants que ens podem adreçar en català a les persones que l'estan aprenent. Dotze botigues de Reus exposen alguna de les fotografies al seu aparador.

                                                                                

  El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus porta a la ciutat l'exposició "Ells fan l'esforç. I tu que ets d'aquí... no els parlaràs en català?", que es podrà visitar a la Biblioteca Xavier Amorós del 27 d'abril al 27 de maig.

  La mostra consta de  quinze retrats, fets pel fotògraf Josep Rojas, de persones nouvingudes i una frase relacionada amb la seva experiència vital en l'aprenentatge de la llengua.

  L'objectiu de l'exposició  és sensibilitzar els catalanoparlants que ens podem adreçar en català a les persones que l'estan aprenent. Així els facilitem l'aprenentatge i la seva integració lingüística alhora que contribuïm que el català continuï sent la llengua de comunicació en la nostra societat.

  La presentació es farà dilluns 27 d'abril a les 18.30 en un acte que comptarà amb la participació d'alumnes i parelles lingüístiques del CNL que aportaran el seu testimoni; de la directora del CNL, Anna Saperas, i de la presidenta i regidora d'Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà.

  La mostra completa "Ells fan l'esforç. I tu que ets d'aquí... no els parlaràs en català?" s'exposa  a la Biblioteca Xavier Amorós, però també se'n pot veure una petita part en una dotzena de botigues de la ciutat que, com a establiments col·laboradors del Voluntariat  per la llengua que són, s'han brindat a posar al seu aparador una de les fotografies per fer arribar a més població el missatge de l'exposició.

  Aquestes  són: Llibreria Gaudí, Llibreria Galatea,  Roslena de la pl. de les Oques, Movistar del passeig Prim, Les Millors Fruites Josep M. Civit, Rètols Prieto,  Mantakau, Pastisseria Caelles, Estanc i Travesses Niubó, Casa Borrull del raval de Martí Folguera, Somnis i Nèctar Estètica.

  Durant els dies que duri l'exposició, a la Biblioteca hi haurà informació del programa Voluntariat per la llengua i una bústia on els persones que estiguin interessades a participar-hi com a voluntàries o aprenentes hi podran  dipositar la seva inscripció.

  Al mes de juny el Servei Comarcal de Català del Priorat instal·larà l'exposició  a Falset, i anteriorment ha estat a Cambrils.

  Reus, abril de 2015

     


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter