25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Vallès Oriental Dilluns, 16 de març de 2015

  Tertúlia a partir del documental "Vestida de Negre" a Montornès amb motiu del Dia de la Dona

  El cinefòrum formava part dels actes en relació amb el 8 de març, Dia de la Dona, i estava organitzat per l'Oficina de Català i la Regidoria d'Igualtat.

  El passat dijous 12 de març, a l'Espai Cultural Montbarri i en relació amb els actes del Dia de la Dona va tenir lloc un cinefòrum a partir del documental Vestida de Negre del programa "Sense ficció" de TV3. En aquest documental la periodista Mònica Bernabé fa un retrat personal de l'Afganistan alhora que mostra la situació de la dona en aquest país.

  L'emissió del documental i la posterior tertúlia estaven dirigits als alumnes de català i als participants en el Voluntariat per la llengua, però obert a tota la població que hi volgués prendre-hi part.

  A l'acte hi van assistir la regidora d'Igualtat, també la tècnica de la Regidoria d'Igualtat, la tècnica de l'Ofincina de Català i una quinzena de persones. Després d'una breu introducció de la tècnica de català per comentar els orígens de la situació del país, es va passar el reportatge i posteriorment es va donar pas a la tertúlia. Els assistents van poder constatar i van comentar com n'era de difícil la vida de la dona en aquest país, i com, segons es percebia de les explicacions de Mònica Bernabé els canvis eren molt lents. Per a alguns dels assistents els canvis haurien de produir-se més ràpid; per a d'altres, la principal culpa de la situació del país era l'extremisme religiós, però d'altres consideraven la guerra com el que havia fet més mal. També es va comentar la tasca de Mònica Bernabé com a imprescindible perquè informacions del país ens hagin arribat, i la seva valentia com a dona periodista que posa la seva vida en perill a la recerca d'informació.

  Va ser una activitat interessant. Un comentari generalitzat va ser que documentals com aquest ens ajuden a descobrir la situació real de les dones de països llunyans.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter