25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL l'Heura Divendres, 6 de març de 2015

  L’escriptora Tina Vallès parla del seu llibre de contes “El parèntesi més llarg”

  Més de 50 persones van assistir a la xerrada col·loqui amb l'escriptora barcelonina.

  L’acte formava part de la programació de les Jornades de les Dones 2015 organitzades a Santa Coloma de Gramenet. Alguns dels assistents, alumnes dels cursos de català, havien llegit els seus contes a classe i van mantenir un interessant diàleg amb l’escriptora conduït per la Montserrat Pijuan, professora del CNL L’Heura.

  Els personatges dels contes de Vallès viuen situacions de la vida quotidiana però, en un moment concret, es produeix un parèntesi i el seu pensament divaga en altres direccions. Aleshores la veu interior del personatge esdevé la protagonista del conte i les situacions que imagina s’anteposen a la realitat. Els alumnes del nivell Elemental del CNL L’Heura van llegir en veu alta un fragment del conte “Enterro i mig”, i els alumnes del nivell Intermedi un de “Llet cereals aigua”.  La Tina Vallès va explicar les motivacions per escriure alguns dels contes del llibre a partir de situacions viscudes per ella o observades de ben a prop. Va escollir el conte “Crema depilatòria”, on l’humor és present, perquè reflecteix situacions divertides prou conegudes per tothom, i el va comentar i llegir en veu alta. “I qualsevol semblança amb la realitat és pura experiència”, així acaba el llibre de contes de la Tina Vallès, guanyador del Premi Mercè Rodoreda 2012.

  En acabar l’acte un bon nombre d’assistents van poder comprar el llibre de la Tina Vallès que va portar la Llibreria del Carrer Major i que l’escriptora va dedicar a totes les persones interessades.

  Podeu veure les fotos de l'acte en aquest enllaç.

  Edifici Maria Argelaguet

  Cal destacar que a l’inici de la xerrada, la directora del CNL L’Heura, Pilar López, va anunciar que dissabte, dia 7 de març, dintre del programa de les Jornades de les Dones, està previst un itinerari pels espais de la ciutat recentment denominats amb noms de dones. Aquest itinerari acabarà a l’entrada de l’edifici de la Rambla Sant Sebastià, 98-100, on té la seu el CNL L’Heura i altres dependències i serveis de la ciutat relacionats amb l’ensenyament. El motiu és que a partir d’ara l’edifici portarà el nom de Maria Argelaguet, fundadora juntament amb el seu marit, Joan Manent, de l’escola colomenca Estudi Nou, l’any 1923.  Aquesta escola seguia el mètode Montesori i defensava els valors de la llibertat, la coeducació i la solidaritat. Una escola activa i compromesa. La M. Teresa Castellví, presidenta de Fondo Comerç i néta de Maria Argelaguet, present a la xerrada, va mostrar la seva satisfacció pel reconeixement que ha fet la ciutat a la seva àvia.

  Les persones del CNL L’Heura estem molt contentes que aquest edifici on som porti el nom d’una mestra com Maria Argelaguet.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes