25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Terres de l'Ebre Dimecres, 4 de febrer de 2015

  Acord entre la Fira del Llibre Ebrenc i el CNLTE per promocionar la literatura de les Terres de l'Ebre

  La Fira del Llibre Ebrenc de Móra d'Ebre-Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre i el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) han signat un acord de col·laboració per a impulsar accions de promoció de la literatura ebrenca. La primera activitat consistirà a difondre durant el 2015 l'exposició "Terres d'Arbó" a diferents localitats del territori.

  Aquesta mostra és una aproximació a la figura i l'obra de Sebastià Juan Arbó (Sant Carles de la Ràpita, 28 d'octubre de 1902 - Barcelona, 2 de gener de 1984), un dels grans noms de la literatura ebrenca, autor de la novel·la Terres de l'Ebre. Al llarg de 9 plafons es presenten els temes principals de l'univers creatiu d'Arbó, tot destacant el perquè de la seua importància (temàtica, personatges, influències...). Les imatges que il·lustren la mostra acompanyades d'una selecció de fragments situen el públic al bell mig d'aquestes "Terres d'Arbó".

  Sebastià Juan Arbó fou el primer autor que incorporà el paisatge i la societat ebrenca a la literatura catalana, i sobre aquest món propi creà la seua obra. El món literari d'Arbó és el dels marginats, és un món marcat per l'adversitat, la cruesa, el dramatisme i la violència de les terres de la ribera de l'Ebre i de la gent que les habitava durant la primera meitat del segle XX.

  La Fira del Llibre Ebrenc de Móra d'Ebre ha cedit al CNLTE durant dos anys aquesta exposició perquè l'exhibeixi en diferents indrets del territori, en el marc del programa Llengua, Cultura i Cohesió que tira endavant l'ens lingüístic.

  La mostra es podrà veure pròximament a l'Institut Cristòfol Despuig de Tortosa, concretament del 16 de febrer al 15 de març, de dilluns a divendres, en horari lectiu, amb la col·laboració de la seu territorial d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre.

  Les entitats que vulguin disposar de l'exposició "Terres d'Arbó" poden fer la sol·licitud a l'a/eterresdelebre@cpnl.cat o al telèfon 977 44 44 27.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter