25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Vallès Oriental Dijous, 4 de desembre de 2014

  L’Oficina de Català de Montmeló reparteix Cinc contra cinc. Lèxic de futbol sala. Juguem-hi en català!, al coordinador dels equips de futbol sala de Montmeló, Xavier Marco

  Aquest lèxic, que es va elaborar a petició de la regidoria d'Esports de Caldes de Montbui, arriba als entrenadors i esportistes que sovint tenen dificultat per saber com es diu alguna jugada, algun pas, algun moviment...

  El lèxic ha estat elaborat per quatre tècniques de diferents oficines de català del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental (Caldes, Granollers i Sant Celoni), juntament amb el TERMCAT, i també ha comptat amb la col·laboració de tècnics, entrenadors i jugadors de futbol sala de la comarca.

   Cinc contra cinc inclou un relat d'un infant que juga la final d'un torneig que serveix per anar introduint termes més bàsics i coneguts d'un partit de futbol sala; un glossari que aplega terminologia més específica de jugades, moviments, accions..., i una il·lustració d'un camp de futbol amb les diferents àrees, línies i punts de joc que tanca el quadríptic.

   Amb l'elaboració i edició d'aquest lèxic es vol contribuir a la normalització de la terminologia esportiva donant a conèixer el lèxic català que cal utilitzar en el futbol sala, adreçat sobretot als entrenadors d'aquest esport que són qui transmeten aquesta terminologia i als jugadors que són qui la utilitzen i us animen a tots a fer-ne difusió.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes