25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Tarragona Divendres, 11 de juliol de 2014

  Acord per promoure el lèxic de l'hoquei a l'Espluga de Francolí

  Lèxic de l'hoquei

  La secció d'Hoquei del Casal de l'Espluga va signar, el juny passat, un acord de col·laboració amb el Servei de Català de la Conca de Barberà per afavorir l'ús del català entre els seus associats. L'acord el van signar Jordi Creus, president de la Secció d'Hoquei, i Santi Pallàs, president del Consell del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona.

  L'hoquei espluguí, conscient del paper dinamitzador de la llengua catalana que tenen, també, els clubs esportius, sempre s'ha preocupat per usar el català en les seves activitats i per comunicar-se amb els seus socis i simpatitzants.  Cal no oblidar que la secció d'Hoquei compta amb uns 180 col·laboradors entre jugadors i pares i que actualment un total de 60 nens i joves practiquen i aprenen aquest esport.

  L'acord preveu la col·laboració entre les dues entitats per millorar l'ús i la qualitat del català a l'entitat i la cessió, per part del Servei de Català, d'un centenar d'opuscles que contenen el lèxic específic d'aquesta modalitat esportiva. Gràcies a aquest material potser s'aconseguirà que els jugadors d'hoquei usin termes com genollera, canyellera o conquilla i evitin barbarismes tan freqüents en aquest àmbit com rodillera, espinillera o coquillera.

  El material va ser elaborat pel CNL de Lleida.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes