25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Vallès Oriental Dilluns, 17 de març de 2014

  Cinefòrum amb motiu del Dia de la Dona a Montornès del Vallès

  Logotip de la Regidoria d'Igualtat, promotora dels actes del Dia de la Dona

  L'Espai Cultural Montbarri ha acollit la projecció en català de la pel·lícula Albert Nobbs la història d'una dona que, per poder treballar i sobreviure en la Irlanda del s. XIX, es veu obligada a adoptar el rol masculí i vestir-se d'home per treballar com a cambrer.

  Dilluns dia 17 de març al matí, un grup heteronegi de les dones, que estan participant en el Dispositiu d'Inserció laboral de l'Ajuntament de Montornès van veure la pel·lícula "Albert Nobbs" i van participar en el debat posterior. Després de la presentació del cinefòrum a càrrec de la tècnica d'Igualtat i la tècnica de Normalització Lingüística, es va projectar la pel·lícula i es va obrir el torn de reflexió i debat.

  El film dirigit per Rodrigo García i protagonitzat, entre d'altres, per Glenn Close, Mia Wasikowska, Janet Mcteer i Aaron Johnson, és una història commovedora de dones que intenten obrir-se camí i sobreviure en l'època que els ha tocat. La pel·lícula ajuda a reflexionar sobre molts temes: la soledat, la lluita pels somnis, la fortalesa de la dona,la tenacitat, la recerca d'oportunitats, l'homosexualitat... i ens pot fer pensar si realment el món, malgrat els avenços, continua repetint esquemes de temps passats.

  Les dones assistents a la projecció es van emocionar i van gaudir molt del film. 


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter