25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Vallès Oriental Dissabte, 1 de març de 2014

  Santiago Cucurella ens mostra la Catalunya del 1714 a Sant Celoni

  El divendres 28 de febrer, a Sant Celoni, es va dur a terme la conferència El 1714, a càrrec de l'historiador Santiago Cucurella, organitzada per l'Ajuntament de Sant Celoni, Òmnium Cultural i el CNL del Vallès Oriental - Oficina de Català de Sant Celoni.

  Una vuitantena de persones van assistir a la xerrada que l’historiador Santiago Cucurella va pronunciar a Sant Celoni per commemorar els fets del Tricentenari.

  L’historiador va fer un repàs dels principals fets històrics, des de l’edat mitjana fins al segle XIX, fent especial èmfasi en la Catalunya contemporània al 1714; la qual cosa va permetre al públic assistent, que va trobar la xerrada molt enriquidora, fer-se una idea del context sociopolític, en el qual van esdevenir els fets ressenyats.

  Aquest acte s’esdevé arran de la inquietud d’alumnes dels Cursos de Català per a Adults de Sant Celoni, els quals van demanar una sessió històrica per tal redescobrir la societat d’aquella època, entendre la dimensió dels fets i situar-los en relació amb la realitat present.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter