25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Vallès Occidental 3 Dijous, 23 de gener de 2014

  Alumnes de Badia parlen sobre la immersió lingüística

  El passat dijous 23 de gener, l'alumnat del curs de nivell intermedi 2 del SLC de Badia del Vallès va assistir a la conferència col·loqui sobre la implantació de la immersió lingüística a l'escola La Sardana, que juntament amb algunes escoles de Santa Coloma de Gramenet van ser les pioneres en l'aplicació d'aquest model.

  Van participar-hi Anna Cabré, directora del Centre d’Estudis Demogràfics de la UAB; Joaquim Arnau, professor investigador de la Universitat de Barcelona; Maria Soliva, directora de l’EAP de Badia del Vallès, mestra i formadora de mestres de la immersió, i pares i alumnes dels inicis de la immersió lingüística.

  Totes les intervencions van coincidir que els programes d’immersió lingüística han estat plenament exitosos, com ho demostren els resultats dels alumnes.

  Teresa Reverter, antiga mestra de l'escola, va afirmar que l'èxit es deu a la demanda d’una població que vol que els seus fills siguin plenament competents en les dues llengües oficials de Catalunya, gràcies al respecte vers les llengües i gràcies a la professionalitat dels ensenyants que han portat a terme les experiències, encara vigents avui dia. I, per últim, gràcies a l’Administració i als governs que han donat el suport necessari per realitzar aquests programes.

  L'acte va acabar amb el propòsit de seguir donant qualitat a l’ensenyament del català a l’escola i acollir de la millor manera els qui s’incorporin al sistema educatiu, fent-los arribar el sentiment de pertinença a un país que és, per damunt de tot, respectuós amb tothom.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter