Espai DIN

Activitats de foment del català


Mostrant de 1 a 10 de 14 entrades.

Criteris de cerca

 • Any: 2015
 • Campanya a Condis

  Com a conseqüència de contactes anteriors que s'havien produït entre el CPNL i el sector dels supermercats, l'any 2015, Condis es va posar en contacte amb el CNL Ca n'Ametller perquè impartíssim unes sessions de sensibilització al seu personal sobre la importància d'adaptar-se a la llengua del client, aspecte que aquesta cadena de supermercats contempla en el seu decàleg de funcionament titulat "Condis life". En concret, l'actuació va consistir a fer una sessió sobre la importància de poder atendre els clients en la seva llengua i a establir un pla de 21 dies durant el qual cada treballador i treballadora s'havia d'autoavaluar amb relació a l'ús de català que havia fet durant aquell dia. Al final dels 21 dies, ens van omplir una enquesta per valorar la idoneïtat de l'activitat i la majoria van coincidir a valorar-la com molt apropiada i necessària.

  0 Comentaris

 • "Per... regalem paraules"

  Les 13 poblacions que configuren el CNL Ca n'Ametller són prou diferents com perquè cada Servei hagi d'adaptar les actuacions a fer a les circumstàncies que li són més favorables a l'hora de desenvolupar la dinamització de cada programa. Per aquest motiu, i sobretot pel fet d'haver d'actuar en el sector comercial amb el suport dels tècnics municipals que hi estan implicats, vam idear la campanya "Per... regalem paraules", perquè cadascú la pogués aplicar en el període de l'any que anés millor a la seva població. Castellbisbal i Corbera de Llobregat van ser els primers Serveis que la van posar en pràctica amb el lema "Per Nadal regalem paraules" i van seguir el patró del CNL Osona: uns cartells amb unes paraules relacionades amb els diferents establiments comercials que hi col·laboreven i l'etimologia corresponent. Un cop repartits els cartells, a Corbera es va organitzar un concurs de recerca de cartells per la població i Castellbisbal, en acabar la campanya, va exposar tots els cartells creats a la Biblioteca Municipal. En tots dos casos hi va haver la implicació directa de l'Ajuntament i van participar en la campanya més d'un centenar d'establiments, entre totes dues poblacions.

  0 Comentaris

 • 2a edició del Concurs de jocs i joguines en català

  Després de recollir dades per saber quines xarxes socials utilitzen els col·lectius de què parlàvem més amunt, d'explicar-los el projecte i d'accedir als catàlegs de jocs i joguines en català actualitzats de la Plataforma per la Llengua i del CPNL, se'n va fer una selecció de 30 per buscar-ne la fotografia i fer-ne la publicació.

  0 Comentaris

 • Concurs en línia 'I tu, jugues en català?'

  En el marc de la campanya 'I tu, jugues en català?', el CNL de Tarragona va idear un concurs homònim per Twitter amb l'objectiu de difondre la campanya, els jocs i joguets en català i el nom en català d'alguns jocs i joguines.

  0 Comentaris

 • Ca[t]minem

  Gairebé una trentena de persones van participar en la primera sortida del Ca[t]minem que es va fer a Montjuïc.

  0 Comentaris

 • Juga en català

  El projecte Juga en català inclou un seguit d'activitats que s'han dut a terme a Manresa durant els mesos de novembre i desembre, en el marc de la Setmana dels Drets dels Infants.

  0 Comentaris

 • Els establiments de Cornellà cada setmana recomanaran una joguina

  El primer que s'ha fet és acordar amb cada establiment adherit a la campanya 'I tu, jugues en català?' que seleccionés 10 jocs o joguines en català i l'ordre en què volien que sortís. Aquesta iniciativa comença la primera setmana de novembre i s'acaba la setmana de Reis, per tant, l'ordre pot determinar les joguines que es poden destacar durant les setmanes més intenses de la campanya nadalenca. S'ha ofert a cada establiment la possibilitat de repetir joguines.

  0 Comentaris

 • Concurs de microrelats

  Sant Jordi és el tret de sortida per a la creació i publicació d'un microrelat. Fins ara els temes han estat:

 • Tertúlies amb gent gran

  Trobades a les Biblioteques de Mataró amb gent gran per llegir i conversar.

 • Tartera de paraules pallareses

  Durant el mes d'abril i coincidint amb la Diada de St. Jordi s'ha construït una tartera amb més d'un miler de pedres que porten la inscripció d'una paraula o expressió en pallarès.

 1. 1
 2. 2

Següent
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes