Espai DIN

Activitats de foment del català


Mostrant de 1 a 10 de 35 entrades.

Criteris de cerca

 • Any: 2013
 • Desdezero

  Desdezero ha estat un projecte col·laboratiu per crear i desenvolupar un muntatge teatral totalment nou, amb l'experiència d'aprendre el català i comunicar-se en aquesta llengua com a rerefons.

  0 Comentaris

 • Mira què t'he portat!

  Elaboració d'un vídeo en què 5 alumnes dels cursos de català d'adults del Prat, de cinc països diferents, mostren als seus companys de classe un "souvenir" del seu país i els n'expliquen l'origen i el significat. El conductor-narrador de cada un dels videos és una persona representant d'una entitat cultural del Prat, que també s'ha implicat en aquest projecte.

 • Concurs Mirem Espriu

 • Taller: Parlar català una decisió estratègica

  Taller de sensibilització de 10 hores de durada.

  0 Comentaris

 • Coneix l'Amat - Centenari de l'escriptor Joaquim Amat-Piniella

  Per commemorar el centenari del naixement de l'escriptor manresà Joaquim Amat-Piniella, el CNL Montserrat ha dut a terme diverses activitats que han girat al voltant del coneixement de la persona i l'obra d'aquest escriptor. S'ha participat en xarxa amb l'Ajuntament de Manresa i diverses entitats que han format part d'aquesta commemoració, i s'han organitzat activitats adreçades a àmbits diversos, com es veurà a continuació, i per tant a tota la població.

  0 Comentaris

 • Gimcana Pau Farinetes

  Pau Farinetes va ser un pagès molt popular a les Corts a finals del s. XIX, que ocupava el mas de Can Farinetes. Actualment, hi ha una estàtua en el seu honor a la plaça Comas, davant de la seu del Districte.

  La gimcana es va celebrar del 8 d'octubre al 7 de novembre de 2013 i es va organitzar amb la col·laboració de l'Eix Comercial Sants-les Corts i el Districte de les Corts.

  Els participants van recollir els fulls de participació i la ruta de la gimcana a centres cívics, biblioteques, seu del Districte i la delegació del CNL a les Corts.
  Van haver de visitar els comerços que figuraven al plànol, adherits a la Xarxa d’establiments col·laboradors del programa Voluntariat per la llengua, i demanar-los una paraula clau relacionada amb un lloc emblemàtic del districte.
  Un cop feta tota la ruta proposada (n’hi havia dues, per abastar els tres barris: les Corts, Pedralbes i la Maternitat-Sant Ramon), van tornar el full de respostes emplenat abans de la data indicada.
  Finalment, es va fer un sorteig entre totes les respostes rebudes i el guanyador va obtenir un val de descompte de 100 euros als establiments de l’Eix Comercial Sants-les Corts.

  Podeu veure, a Enllaços relacionats, tres exemples de les fitxes que tenien els comerços i els fulls de resposta amb les instruccions.
   

 • Pràctiques lingüístiques en els establiments col·laboradors

  Els establiments col·laboradors són àmbits d’ús per a la pràctica del català. El CNL L’Heura aposta per vincular l’aprenentatge de la llengua a aquests comerços. D’aquesta manera, els aprenents –siguin alumnes o usuaris del VxL– despleguen les seves habilitats orals en situacions comunicatives reals.

  El diàleg entre botiguer i aprenent es fa en el marc d’una pràctica lingüística que definim com una interacció, fora de l’aula, que té per objectiu desenvolupar les competències orals en català dels aprenents i fer-los guanyar confiança en aquest idioma.

  La pràctica lingüística queda rubricada amb el segell de l’establiment en un carnet que facilita l’aprenent. La funció del carnet és deixar palès al comerç que l’acord de col·laboració que va signar es fa efectiu.

  1 Comentari

 • Videotertúlies Vxl

  El projecte sorgeix arran de la col·laboració entre el magazin radiofònic del CNL de Tarragona «1/4 de català» (14 temporades a Tarragona Ràdio, 96.7 FM) i Marina Massaguer, tarragonina lectora de català a la Universitat d'Oxford (Gran Bretanya).

  0 Comentaris

 • Coneguem-nos, projecte d'intercanvi lingüístic

  Projecte d'intercanvi i coneixement entre els alumnes de les aules d'acollida dels centres d'ensenyament de Sant Andreu de la Barca i els alumnes adults dels cursos de català de nivell Bàsic.

  0 Comentaris

 • Fa x Mi, grup de cançons

  L’activitat consisteix a aprendre llengua a partir de l’aprenentatge i la interpretació de cançons clàssiques del pop català. El taller es realitza cada dimarts de 19 a 20.30 h, de febrer a maig, i es tanca amb una actuació final oberta al públic.
  La dinàmica de la sessió té quatre parts:
  1. Uns minuts d’estiraments, de respiració i hàbits posturals, per relaxar-nos i predisposar la veu.
  2. Escalfament de la veu. Cançó del dia: Escoltem la cançó presentada el dia anterior i que  han escoltat al llarg de la setmana a casa.
  3. Treball lingüístic del text, individualment i en grup.
  4. Treball musical.
   

  1 Comentari

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Següent
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes