Espai DIN

Activitats de foment del català


Us donem la benvinguda en aquest bloc. Un espai de trobada creat amb el propòsit de compartir projectes, opinions i suggeriments; un lloc per agrupar activitats de foment de l’ús de la llengua catalana.

Mostrant de 1 a 10 de 98 entrades.

 • Mercat de Tapes en català

  La signatura d'un conveni de col·laboració amb l'Associació de Venedors del Mercat Municipal l'any passat ha donat peu a diverses actuacions en el marc d'aquest Mercat: cartells amb l'origen del nom dels seus productes, les adhesions de la majoria de les parades al Voluntariat per la llengua i un increment de l'assessorament lingüístic en les publicacions que elaboren ells mateixos. La darrera col·laboració ha estat per crear aquestes estovalles individuals que s'havien de servir durant el Mercat de Tapes de la Nit de Comerç (Shopping Night) del passat 9 de juny. La nostra aportació era l'assessorament lingüístic en el nom de les tapes que se servirien i l'enllaç cap a la dissenyadora que havia de fer el producte. El cost de l'edició de tot el material va anar a càrrec de l'Associació.

  0 Comentaris

 • Pràctiques Lingüístiques als Establiments Col·laboradors (PLEC)

 • Concurs d'autobiografies lúdiques "A què jugaves quan eres petit?"

  0 Comentaris

 • "Què en saps, de l'obra de Montserrat Roig?"

  A partir de fragments de cinc de les seves obres i una pista, el participant havia d'endevinar el títol de l'obra a la qual pertanyia el paràgraf seleccionat. En una paret de la Biblioteca hi havia penjats cinc cartells amb un fragment i una pista cadascun, juntament amb uns altres amb la normativa del concurs i la biografia de l'autora. A sota, hi havia una vitrina amb les obres principals de Montserrat Roig i, al costat, una taula amb les butlletes de participació i l'urna per dipositar-les-hi.

  0 Comentaris

 • Per què he fet un curs de català?

  El SLC d'Igualada emet setmanalment l'espai radiofònic a Ràdio Igualada "El català és útil" sobre aspectes lingüístics. En el marc d'aquest espai, alumnes dels cursos de català del SLC d'Igualada han enregistrat diverses falques per sensibilitzar la població, especialment la no-catalanoparlant, en què expliquen la seva experiència i els beneficis que els ha aportat fer un curs i saber català.

  0 Comentaris

 • Català a la fresca! Activitats a fora de l'aula

  Un cop finalitza el curs, hi ha programades una sèrie d'activitats per al mes de juliol. Activitats culturals fora de les aules com rutes, visites a exposicions i xerrades. 

 • Campanya a Condis

  Com a conseqüència de contactes anteriors que s'havien produït entre el CPNL i el sector dels supermercats, l'any 2015, Condis es va posar en contacte amb el CNL Ca n'Ametller perquè impartíssim unes sessions de sensibilització al seu personal sobre la importància d'adaptar-se a la llengua del client, aspecte que aquesta cadena de supermercats contempla en el seu decàleg de funcionament titulat "Condis life". En concret, l'actuació va consistir a fer una sessió sobre la importància de poder atendre els clients en la seva llengua i a establir un pla de 21 dies durant el qual cada treballador i treballadora s'havia d'autoavaluar amb relació a l'ús de català que havia fet durant aquell dia. Al final dels 21 dies, ens van omplir una enquesta per valorar la idoneïtat de l'activitat i la majoria van coincidir a valorar-la com molt apropiada i necessària.

  0 Comentaris

 • El còmic en català

  Molins de Rei celebra una fira de molta importància, la Fira de la Candelera, a principi de mes de febrer. Per aquest motiu, vam sol·licitar l'exposició itinerant per al mes de gener fins al cap de setmana de la Fira per tal d'aconseguir un nombre important de visitants. Un cop concedida per a aquestes dates, ens vam posar a treballar en un dossier per als centres educatius per tal de motivar-los per venir a veure l'exposició. Alhora, vam establir contacte amb el Punt Jove per mirar d'organitzar alguna activitat dirigida als joves i amb la biblioteca municipal perquè ens facilitessin material per acabar de completar l'exposició, ja que Molins de Rei és la població on va néixer i viure un conegut dibuixant de còmics -Josep M. Madorell, el creador de Jep, Fidel, Massagran, Pere Vidal, etc.- i volíem dedicar una part de l'exposició a la recuperació d'aquesta figura.

  0 Comentaris

 • "Per... regalem paraules"

  Les 13 poblacions que configuren el CNL Ca n'Ametller són prou diferents com perquè cada Servei hagi d'adaptar les actuacions a fer a les circumstàncies que li són més favorables a l'hora de desenvolupar la dinamització de cada programa. Per aquest motiu, i sobretot pel fet d'haver d'actuar en el sector comercial amb el suport dels tècnics municipals que hi estan implicats, vam idear la campanya "Per... regalem paraules", perquè cadascú la pogués aplicar en el període de l'any que anés millor a la seva població. Castellbisbal i Corbera de Llobregat van ser els primers Serveis que la van posar en pràctica amb el lema "Per Nadal regalem paraules" i van seguir el patró del CNL Osona: uns cartells amb unes paraules relacionades amb els diferents establiments comercials que hi col·laboreven i l'etimologia corresponent. Un cop repartits els cartells, a Corbera es va organitzar un concurs de recerca de cartells per la població i Castellbisbal, en acabar la campanya, va exposar tots els cartells creats a la Biblioteca Municipal. En tots dos casos hi va haver la implicació directa de l'Ajuntament i van participar en la campanya més d'un centenar d'establiments, entre totes dues poblacions.

  0 Comentaris

 • 2a edició del Concurs de jocs i joguines en català

  Després de recollir dades per saber quines xarxes socials utilitzen els col·lectius de què parlàvem més amunt, d'explicar-los el projecte i d'accedir als catàlegs de jocs i joguines en català actualitzats de la Plataforma per la Llengua i del CPNL, se'n va fer una selecció de 30 per buscar-ne la fotografia i fer-ne la publicació.

  0 Comentaris
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes