Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • Divendres temàtics: una manera diferent de conèixer l'entorn

  Objectius:

  Objectius comuns

  • Difondre entre els alumnes el patrimoni cultural dels sis municipis del CNL.
  • Promoure l'ús del català fora de l'aula.

  Resum:

  Durant dos anys seguits, el CNL Vallès Occidental 3 ha organitzat dues activitats adreçades a tots els alumnes i participants de Voluntariat per la llengua de les sis poblacions adscrites al CNL.

  Divendres modernistes

  Durant el mes de març de 2015, cada divendres es va fer una ruta per conèixer el patrimoni modernista d'alguna de les poblacions del CNL. Així, doncs, es van visitar la Casa de les Aigües, la Casa Vila i l'Ateneu Benèfic Instructiu (ABI), a Montcada i Reixac; els vitralls de Can Domènech, a Cerdanyola del Vallès; el Molí d'en Rata, el campanar, Cal MagíCal Queixalista i el jardí de Can Padró, a Ripollet, i el Celler Cooperatiu, la Casa Armet, la Casa Lluch i la Casa Mònaco, a Sant Cugat del Vallès.

    

  Prèviament, a les aules, els alumnes van treballar les característiques del Modernisme a cada població i també el conte tradicional i el conte com a gènere narratiu. A més, en van elaborar de relacionats amb temàtiques diferents segons la visita: l'aigua, els vitralls, el jardí i el vi. Alguns alumnes van llegir fragments d'aquest contes durant les visites i, finalment, van concursar als Jocs Florals que el CNL va organitzar a l'abril.

  L'activitat va tenir tan bona acollida que es va haver de repetir al mes de maig.

  Divendres a pagès

  L'any següent, el 2016, l'activitat es va repetir però amb l'objectiu de fer una aproximació al passat rural de la zona. Aquest cop les visites es van fer un cop al mes. A Barberà es va visitar la Torre d'en Gorgs; a Badia, un hort urbà; a Ripollet, el Molí d'en Rata i el passat fariner; a Cerdanyola es va fer un recorregut per l'entorn natural de Collserola; a Montcada, el pla i l'ermita de Reixac, i a Sant Cugat, Can Bell.

   

  Durant les sortides les persones assistents van fer fotografies que posteriorment s'estan exposant durant el 2016 i el 2017 a les poblacions del CNL. 

  Escriu el teu comentari
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes