Espai DIN

Activitats de foment del català


<< Tornar Imprimir

 • Benvinguda a l'estiu!

  Objectius:

  Difondre llengua i cultura catalanes

  Promoure l'ús del català

  Fer visible el CNL Montserrat 

  Resum:

  El CNL Montserrat i la cadena d'establiments Diesa restauració organitzen des de fa cinc anys el concurs de llengua i cultura catalanes Benvinguda a l'estiu!

  Es tracta d'una activitat lúdica i divertida, que serveix per conèixer aspectes culturals i lingüístics del nostre país.

  En aquesta edició, el concurs consisteix a saber el significat d'unes dites populars catalanes relacionades amb el menjar i el beure. En d'altres edicions, el contingut i el passatemps han estat diversos, s'han hagut  de completar frases fetes relacionades amb l'estiu, de trobar el nom de fruites i hortalisses d'estiu que es conreen a Catalunya, el nom de begudes refrescants, o fins i tot ordenar lletres i formar paraules relacionades amb la cultura popular o l'estiu. És, en certa manera, un repàs de cultura sobre temes diversos i també un repàs de vocabulari, expressions i ortografia, ja que per poder optar als premis, s'ha de saber correctament en català la resposta del que es demana.

  El concurs és obert a la clientela dels establiments Diesa restauració, a l'alumnat del CNL Montserrat i a tota la població, només cal emplenar la butlleta on hi ha el passatemps i les bases del concurs, i portar-la al restaurant Maïami de Manresa.

  Les butlletes es poden trobar als establiments Diesa i al Centre de Normalització Lingüística Montserrat. També es poden descarregar des del web del CNL Montserrat. Entre les butlletes encertades se sortegen tres menús per a dues persones a un dels restaurants Diesa.

  Valoració del projecte:

  El CNL Montserrat i Diesa restauració han col·laborat estretament durant més de deu anys per promoure l'ús i el coneixement del català i estan molt satisfets de les activitats dutes a terme conjuntament. Concretament d'aquest concurs estiuenc, la resposta és molt positiva, ja que en cada edició hi ha hagut una participació de més d'un centenar de persones.

  Escriu el teu comentari
Consorci per a la Normalització Lingüística
Carrer de Muntaner, 221 08036 Barcelona
Tel +34 93 272 31 00 Fax +34 93 487 21 67
Web del CPNL

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes