25 anys fent bategar el català

Centres


Agenda

Dilluns, 13 de maig de 2013 a les 18:00

Llengua, cultura i cohesió

Presentació del llibre “Man La Modu / Sóc el Modu. Parlem wòlof i català”

Espai Avinyó - Llengua i Cultura, c/ Avinyó, 52
Barcelona

El proper 13 de maig a les 18 h, l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura acollirà la presentació del llibre “Man La Modu / Sóc el Modu. Parlem wòlof i català” de la mà del seu autor, Mactar Thiam Fall. El director del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, Jordi Manent, presentarà l'acte al qual també hi assistiran la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ester Franquesa, i el director general per a la Immigració del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, Xavier Bosch.

Es tracta del primer llibre de wòlof-català ideat, elaborat i redactat per un wòlof natiu i té com a objectiu principal facilitar l’aprenentatge del català als parlants de wòlof, que siguin del Senegal, Gàmbia o Mauritània. El personatge principal del llibre és el Modu, un jove senegalès que va venir a viure a Barcelona amb el seu germà gran, l'Omar. L'Omar està casat amb una catalana, la Núria, i tenen dos fills, la Hadi i en Pau.

El llibre té deu temes, cadascun dels quals s'introdueix amb un diàleg que descriu les diferents activitats del Modu a Catalunya en les dues llengües, wòlof i català. A cada tema hi ha quatre apartats amb quatre diàlegs breus i unes pàgines de vocabulari i conjugació del wòlof al català.

Mactar Thiam Fall: "Conèixer el català significa la voluntat de formar part de la societat catalana"

Mactar Thiam Fall, senegalès nascut el 1969, ha exercit la docència al seu país durant més de quinze anys. Des de que es va instal·lar a Barcelona, ara fa cinc anys, després d'haver viscut a Alemanya, França i Itàlia, s'ha dedicat a l'ensenyament del wòlof, l'idioma més parlat al Senegal, i també ha desenvolupat tasques de mediació i suport social amb el col·lectiu de joves immigrants africans a Catalunya.

A més de “Man La Modu / Sóc el Modu. Parlem wòlof i català”, actualment l'autor està treballant en altres títols clau per a l'ensenyament del wòlof: els diccionaris castellà-wòlof / wòlof-castellà i català-wòlof / wòlof-català. Fall també és director i productor de la sèrie documental "Betim reew (Fora del país)" sobre l'experiència migratòria senegalesa a França i Espanya.

Enllaços relacionats
Presentació del llibre “Man La Modu / Sóc el Modu. Parlem wòlof i català”

Portada del llibre "Man La Modu / Sóc el Modu. Parlem wòlof i català


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes