25 anys fent bategar el català

Centres


Agenda

Dijous, 17 de gener de 2013 a les 19:00

Gegants del Vallès Oriental

Presentació del lèxic Gegants del Vallès Oriental. Una colla de mots de festa i majestat a Granollers

Sala l’Aplegador de Roca Umbert, carrer de Prat de la Riba, 77, de Granollers (S’entra pel costat del Bar Roca Umbert)
Granollers

CNL del Vallès Oriental

El dia 17 de gener, a les 7 de la tarda, es presentarà el lèxic Gegants del Vallès Oriental. Una colla de mots de festa i majestat a la sala l’Aplegador de Roca Umbert, a Granollers.

L’acte està organitzat pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, amb la col·laboració dels Amics dels Gegants i Capgrossos de Granollers, que acullen aquesta presentació com un dels actes de celebració del cinquantenari dels gegants de Granollers.

El lèxic específic no apareix en una llista, sinó integrat en un text que, en el cas dels gegants, descriu les diferents etapes del procés de creació del gegant, des del modelatge al taller i la confecció de la roba, fins al bateig de nous gegants i la festa gegantera.

S’ha elaborat amb l’assessorament d’especialistes en cultura popular i música tradicional, i ha estat revisat pel Termcat. El tríptic inclou una introducció d’Amadeu Carbó, expert en cultura tradicional i president de l’Associació Joan Amades.

En l’acte, a més de la presentació del lèxic i de les intervencions dels representants institucionals, hi haurà la intervenció d’Amadeu Carbó i de Josep Maria Gontan, president del Amics dels Gegants i Capgrossos de Granollers.
 

Enllaços relacionats
Presentació del lèxic <em>Gegants del Vallès Oriental. Una colla de mots de festa i majestat</em> a Granollers

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes