25 anys fent bategar el català

Centres


Agenda

Diumenge, 16 de desembre de 2012

Llengua, cultura i cohesió

El CPNL i el Voluntariat per la llengua, amb la Marató de TV3

Consorci per a la Normalització Lingüística i altres

El proper diumenge 16 de desembre, diversos centres de normalització lingüística organitzen o participen en activitats destinades a col·laborar amb La Marató de TV3, un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 creada el 1996.

En concret,

 • El CNL de Cornellà: voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua (VxL) assistiran a les activitats de La Marató que es faran a la plaça de l'església (d'una banda, a les que es faran en el marc de la primera Fira de Santa Llúcia que se celebra a la ciutat -durant tot el dia- i, d'una altra, a la ballada de sardanes -a les 12 h- amb la Cobla Maricel i a la mostra de cultura popular, amb diables i castellers entre d'altres).
 • El CNL de Girona:
  • Al passeig del Mar de Blanes (11 h) oferirà tastets de cuines del món al preu d'un euro. Alumnes de català i parelles lingüístiques del VxL cuinaran plats tradicionals dels seus països. Els guanys seran íntegrament destinats a La Marató.
  • A la Fira Dolça de la Bisbal. De 10 a 13 h, recull de les paraules en català que més estimen les persones que viuen a la Bisbal a canvi d'un regal dolç i venda de pastissos fets pels alumnes de català. Els beneficis que se n'obtinguin es destinaran íntegrament a La Marató. A les 11.30 h, demostració de pastisseria marroquina. A les 12.30 h, tast de parelles lingüístiques (totes les persones que vulguin podran experimentar amb voluntaris i aprenents el programa durant una estona). A les 13 h, sorteig de dues entrades per anar a veure una pel·lícula en català al Cinema Mundial.
  • A Girona (punt de trobada de la Rambla), Sortim al carrer! El CNL surt al carrer per difondre els seus serveis a la ciutadania. Durant el matí, s'organitzaran diverses activitats i concursos que tindran la participació d'alumnes de català, parelles lingüístiques del VxL i públic en general. Es començarà amb una lectura de textos de Sales, Calders i Tísner (per commemorar el centenari del seu naixement), es jugarà en un Scrable gegant i es farà un dictat popular. Durant tota la jornada, es recolliran jocs, llibres i contes en català en col·laboració amb la Creu Roja.
 • El CNL de l'Alt Penedès i el Garraf: voluntaris i aprenents del VxL participaran en la 2a Marxa Nòrdica per La Marató que organitza Font's Adventure. El preu mínim d'inscripció és de 15 euros i tot el recaptat es destinarà a La Marató.
Enllaços relacionats
El CPNL i el Voluntariat per la llengua, amb la Marató de TV3

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes