25 anys fent bategar el català

Centres


Agenda

Dimecres, 28 de febrer de 2018

Conferències

Terminologia i ciència: la unió fa la força, Mollet del Vallès

Ronda dels Pinetons, 8
Mollet del Vallès

L'Hospital de Mollet, l'Ajuntament i el Servei Local de Català de Mollet (CPNL) organitzen, conjuntament amb el Centre de Terminologia de la llengua catalana (TERMCAT), la cinquena xerrada sobre terminologia catalana amb el títol Terminologia i ciència: la unió fa la força, a càrrec de M. Antònia Julià Berruezo, terminòloga i cap de projectes de l'àmbit biomèdic del TERMCAT. L'acte es farà el dimecres 28 de febrer, a l'Auditori de l'Hospital de Mollet (ronda dels Pinetons, 8, Mollet del Vallès), en dues franges horàries: al matí, a les 11 h i a la tarda, a les 15 h. L'acte és obert a tothom.

Aquestes xerrades es van iniciar l'any 2013, arran de l'acord d'adhesió al Voluntariat per la llengua de l'Hospital de Mollet, amb la col·laboració del Centre de Terminologia de la llengua catalana, amb la voluntat d'apropar els recursos que ofereix el web del TERMCAT, sobretot a l'alumnat de batxillerat dels centres de la ciutat, per donar eines útils en els treballs de recerca, per exemple, però també per als docents i per al públic en general, ja que moltes vegades no sabem treure prou profit dels recursos que la xarxa ens proporciona. Sabeu dir-nos si el medicament que a vegades es pren per protegir l'estómac es diu omeprazol, omeprazola omeprazole? On ho buscaríeu?

Des de l'any passat, el TERMCAT fa arribar als centres docents participants activitats prèvies per treballar i proposa que l'alumnat sigui creador de termes. Tot un repte! 

Xerrades que s'han fet:

2013: La terminologia en català té bona salut?

2015: La terminologia de les ciències de la salut, en primer terme

2016: La terminologia de la salut: noms no tan rars per a malalties no tan rares

2017: Què en sabeu dels termes de ciència?

Recordeu que podeu venir tant a la sessió de les 11 h com a la de les 15 h. Us hi esperem!

Enllaços relacionats
<i>Terminologia i ciència: la unió fa la força</i>, Mollet del Vallès

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes