25 anys fent bategar el català

Centres


Agenda

Dimarts, 13 de gener de 2009 a les 19:30

Exposicions

La Casa Canals de Tarragona acull una exposició sobre l'escola Bressola

Carrer d'en Granada, 11
Tarragona

Servei de Política Lingüística de l'Ajuntament de Tarragona

L’exposició “La Bressola i la Catalunya Nord: unes escoles per a un país” mostra la realitat de la Catalunya Nord a Catalunya. La mostra s’inaugura el dimarts 13 de gener, a 2/4 de 8 del vespre, al vestíbul de la Casa Canals i es podrà visitar, gratuïtament, fins al 3 de febrer.

La Bressola, amb un model pedagògic i d'immersió lingüística modèlic, ha esdevingut un dels pilars de la cultura i la llengua catalanes a la Catalunya Nord. De fet, recupera el català a l'aula i com a llengua d'ús social al pati. Des de l'any 1976, en què va obrir la primera escola catalana dels temps moderns a Nyils (Rosselló), la Bressola no ha deixat de créixer, i aquest curs ja escolaritza més de 600 alumnes a vuit centres de maternal i primària i un de secundària.

L’exposició mostra quin és el present de la Bressola, el passat i el futur, i també serveix d'introducció general a la Catalunya Nord. Es tracta d'una magnífica oportunitat de conèixer com es recupera el català a les escoles de la Catalunya Nord, després de dècades en què pràcticament se n'interrompés la transmissió oral. Consta de quatre àmbits: “La Catalunya Nord, un tast”, “Unes comarques amb personalitat pròpia”, “El projecte de la Bressola” i “Una xarxa d’escoles pel país”.

 

 

 

La Casa Canals de Tarragona acull una exposició sobre l'escola Bressola

L'exposició es pot veure a l'entrada de la Casa Canals


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes