25 anys fent bategar el català

Centres


Agenda

Dimarts, 23 de desembre de 2008 a les 18:30

Acolliment

Presentació del llibre "Veus del món a Barcelona 2008"

Saló de Cent de l'Ajuntament (Pl. Sant Jaume)
Barcelona

Centre de Normalització Lingüística de Barcelona

El proper 23 de desembre, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el secretari de Política Lingüística i president del Consorci per a la Normalització Lingüística, Bernat Joan, presentaran el llibre Veus del món a Barcelona 2008, en un acte conduït per la periodista de TV3 Núria Solé.

Veus del món a Barcelona 2008 és un recull de les opinions que tenen sobre Barcelona els alumnes nouvinguts d'arreu del món que fan cursos bàsics de català a la ciutat. Aquests alumnes escriuen sobre el que més els sorprèn de la capital catalana. El llibre es compon de 108 relats que formen una reveladora radiografia de la ciutat vista amb els ulls del qui l'acaben de descobrir.

L'abril de 2007, es va editar el primer recull de relats titulat Veus del món a Barcelona, que es va plantejar com un instrument de participació de l'alumnat a l'aula que i volia recollir la realitat tant diversa que hi ha a les classes dels cursos bàsics de català del CNL de Barcelona i, alhora, donar-la a conèixer a l'opinió pública, amb l'objectiu d'establir un pont de comunicació entre les persones nouvingudes i la societat que les acull.

La bona acceptació de què va gaudir la primera experiència ha engrescat el CNL de Barcelona a reeditar-la aquest any 2008 en el marc del programa Barcelona Diàleg Intercultural. Aquest any s'han seleccionat 108 textos -dels 218 que s'hi van presentar-, escrits per alumnes de 45 nacionalitats diferents.

Versió en DVD de Veus del món a Barcelona 2008.

Si voleu assistir a l'acte us preguem que confirmeu l'assistència al telèfon 934 12 55 00 o bé a barcelona@cpnl.cat abans del 18 de desembre.

Després de la presentació de Veus del món a Barcelona 2008, Jordi Hereu i Bernat Joan es traslladaran al carrer d'Avinyó, 52 per inaugurar l'Espai Llengua i Cultura.

 

Presentació del llibre

Veus del món a Barcelona 2008 inclou un DVD amb les imatges i les veus dels autors del llibre.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes