25 anys fent bategar el català

Centres


Agenda

Dijous, 15 de juny de 2017 a les 10:00

Dinamització

L’Oficina de Català de Caldes de Montbui i l’Ajuntament organitzen el III Gran Dictat, aquest any sobre natació, amb les escoles

Les Cases dels Mestres. Carrer del Mestre Gregori Montserrat, 4
Caldes de Montbui

El 17 de novembre de 2016 es va presentar a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Caldes de Montbui, conjuntament amb el Club Natació Caldes, el lèxic de natació De cap a l'aiguaLèxic de natació. Nedem en català!

El Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental i l'Ajuntament de Caldes de Montbui, conjuntament amb el TERMCAT van elaborar aquesta publicació amb l'objectiu de difondre el vocabulari bàsic que s'utilitza en l'aprenentatge i la pràctica esportiva de la natació. Es tracta del segon lèxic esportiu d'una col·lecció, encetada fa dos anys amb el lèxic de futbol sala, que respon a la voluntat d'elaborar periòdicament reculls de vocabulari de la pràctica no competitiva de diversos esports.

Un cop repartits els vocabularis entre l'alumnat, l'Oficina de Català de Caldes ha creat, juntament amb les escoles, diferents activitats perquè els alumnes puguin practicar el lèxic. Aquest any, igual que l'any passat, s'ha triat de treballar-lo amb els cursos de 5è de primària de totes les escoles -un total de 196 alumnes.

A partir d'aquestes activitats cada escola seleccionarà quatre alumnes que participaran en el III Gran Dictat -16 alumnes en total- que conté proves extretes d'El gran dictat de TV3, però en aquest cas només es concursarà amb vocabulari de natació.

El III Gran Dictat-Natació serà un acte obert a tota la població.

Enllaços relacionats
L’Oficina de Català de Caldes de Montbui i l’Ajuntament organitzen el III Gran Dictat, aquest any sobre natació, amb les escoles

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes