25 anys fent bategar el català

Centres


Agenda

Dimecres, 15 de febrer de 2017 a les 11:00

Club de lectura en català

"Sis personatges en cerca d’autor", de Pirandello, al Club de Lectura de Sants - Montjuïc

Biblioteca Vapor Vell (Passatge de Vapor Vell, 1)
Barcelona

Sis personatges en cerca d'autor és el llibre de teatre escollit per al Club de Lectura de nivell mitjà, del mes de febrer, de la Biblioteca Vapor Vell de Sants. Es tracta de l'obra més coneguda de Luigi Pirandello, famós escriptor italià, que l'any 1934 va rebre el Premi Nobel de Literatura.

Aquesta obra es basa en el teatre dins del teatre. Els sis personatges del títol de l'obra apareixen enmig d'un escenari quan una companyia de còmics està assajant, i demanen permís per explicar la seva història. Diuen que són personatges abandonats pel seu autor i que en busquen un altre que vulgui escriure el que els passa. Aquests personatges −el Pare, la Mare, la Fillastra, el Fill, el Noi i la Nena− representaran la seva història, que és un drama de família, prescindint del director i dels actors. Amb aquest concepte de "metateatre", Pirandello es mostra transgressor amb les convencions de l'època.

Sis personatges en cerca d'autor ha estat adaptada al cine i a la televisió, i s'ha representat en diverses ocasions al nostre país.

El Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, juntament amb Biblioteques de Barcelona, organitza els clubs de lectura de llengua catalana a Barcelona.

Inscriu-t'hi, presencialment o telefònicament, a la biblioteca on es faci el club un mes abans de la sessió i allà et deixaran en préstec el llibre que es comentarà, perquè el puguis llegir. És una activitat gratuïta.       

Enllaços relacionats

Biblioteca Vapor Vell del Districte de Sants - Montjuïc.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes