25 anys fent bategar el català

Centres


Agenda

Dilluns, 21 d'abril de 2008

Acolliment

Actes de Sant Jordi del CNL Ca n'Ametller

Diversos
CNL Ca n'Ametller

ABRERA

* Dimecres 23. Recital de lectures compartides.

El Recital serà a dos quarts de cinc de la tarda, a la Casa de Cultura (c. Federico García Lorca, 17). L'organització és a càrrec de la Biblioteca J. Roca i Brosa, amb la col·laboració del Servei de Català.


CORBERA DE LLOBREGAT

* Dimecres 23. Sortida a la Fira del Llibre.

El Servei de Català convoca tot l'alumnat i els participants del Voluntariat per la llengua a les 7 de la tarda a la plaça de Sant Antoni, on l'Ajuntament de Corbera ha organitzat una fira amb parades de llibres, roses, pastissos de Sant Jordi i artesania. Hi haurà autors de Corbera o que viuen a Corbera que signaran el seus llibres i es farà la presentació d'una pel·lícula del grup d'espeleòlegs de la població.
 
L'assistència a la convocatòria és lliure.


ESPARREGUERA

* Dimecres 23. Espai radiofònic "Notícies del català", dedicat als llibres en català que són novetat aquest Sant Jordi.

En el programa "Dia a Dia" (magazín matinal) de Ràdio Esparreguera hi intervindrà el responsable del Servei Local d'Esparreguera, Marc Piera, en l'espai "Notícies del català", que es dedicarà als llibres publicats en català i que són novetat de Sant Jordi d'enguany. Serà a les 12 del migdia, al dial de Ràdio Esparreguera.

* Dissabte 26. Lliurament dels premis de la 10a edició del Certamen Literari de Sant Jordi 2008 en la categoria d'adults.
 
Es donaran tres premis: Narrativa, Poesia i Excel·lència Lingüística, a proposta del Servei Local de Català. L'acte tindrà lloc a les 6 de la tarda, a Can Pasqual i està organitzat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Esparreguera i el Servei Local de Català.


MOLINS DE REI

* Dijous 17. Veus d'arreu del món.
 
Lectures representatives de la literatura universal en les llengües originals, amb la col·laboració d'alumnes dels cursos de català.

L'acte es farà a les 9 del vespre a la Sala Gòtica i l'organitza la Biblioteca Pau Vila, amb la col·laboració del Servei de Català.


* Dilluns 23. XXIII Fira del Llibre en Català.

La Fira és a la plaça de la Creu des de les 9 del matí a les 9 del vespre i l'organitza el Servei de Català, amb la col·laboració del llibreters de la vila i de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Molins de Rei.

Durant la Fira també hi haurà el Punt d'Intercanvi de llibres i el primer intercanvi de punts de llibre.


* Dijous 24. Xerrada amb Laila Karrouch.

La xerrada amb Laila Karrouch, autora del llibre De Nador a Vic, tindrà lloc a la Sala d'Actes de Ca n'Ametller, a dos quarts de 8 del vespre. L'acte és obert a tothom.

L'organitza l'institut de secundària Bernat el Ferrer, amb la col·laboració del Servei Local de Català i les Regidores de Solidaritat, Cooperació i Pau, de Nova Ciutadania i Drets Humans.


OLESA DE MONTSERRAT

* Dimecres 23. Acte de lliurament de premis del XVI Premi Sant Jordi infantil i juvenil de conte i narració breu en català.

L'acte tindrà lloc a tres quarts de 7 del vespre, al local de la UEC (c. Vall d'Aran, s/n). A l'inici tindrà lloc un petit acte amb motiu de l'Any Internacional de les Llengües. L'acte està organitzat per la Regidoria d'Educació amb la col·laboració del Servei de Català.

 
PALLEJÀ
 
* Dissabte 26.  Lliurament de premis als guanyadors del 21è Concurs literari de Sant Jordi.

L'acte tindrà lloc a les 20 h, a la Sala Pal·ladius i és organitzat per la Regidoria de Cultura amb la col·laboració del Servei de Català.


SANT ANDREU DE LA BARCA

* Dimarts 22. Lliurament de l'11a edició del Premi Sant Jordi, concurs de treballs literaris de les escoles d'educació infantil, primària i secundària.

L'acte tindrà lloc a la Societat El Casino, dos quarts d'11 del matí, i està organitzat per la Regidoria d'Educació i el Servei Local de Català.


* Dimecres 23. Inici de la participació en el bloc Racons de món

Aquest bloc és una plataforma per a la publicació de relats curts, poemes o contes originals en diferents llengües i amb la traducció al català.

Es tracta d'una iniciativa de la Biblioteca Aigüestoses i del Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca dins el marc de l'Any Internacional de les Llengües que vol fomentar el coneixement i l'intercanvi multicultural i ser un element d'integració de les persones nouvingudes que viuen al municipi. Permet recollir arxius de so de cara a la presència de llengües de tradició oral i també s'hi poden recollir llengües que s'escriuen en alfabets diferents al llatí.

Al mes de novembre es farà un acte públic de lectura en la llengua original d'una selecció dels millors textos.

L'adreça és http://llengues-sab.blogspot.com/


SANT VICENÇ DELS HORTS

* Dimecres 23. Recital de poesia.

L'acte consistirà en un recital de poesies en diferents llengües recitades per l'alumnat del Servei de Català i tindrà lloc a dos quarts de 8 del vespre, al Servei Local de Català (Ca l'Aragall), c. Barcelona, 16-18.


VALLIRANA

* Dimecres 23. Organització de quatre tallers de llengua: el Picalletres.

El concurs va dirigit als alumnes de 1r i 2n cicle i es repartiran obsequis per a tot els participants. Serà a l'Institut de Secundària Vall d'Arús, de 9 a 13 h.

Organitza l'acte el Servei de Català en col·laboració amb el departament de Català de l'IES.
 
* Dimecres 23. Recital de poesia i música.

L'acte tindrà lloc a dos quarts de nou dels vespre a la Masia de Can Batlle i és organitzat per la Regidoria de Cultura amb la col·laboració del Servei de Català.

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes