25 anys fent bategar el català

Centres


Agenda

Dimecres, 28 d'octubre de 2015 a les 18:30

Acolliment

El CNL El Prat de Llobregat presenta el projecte Posem-hi remei

Auditori del Cèntric. Plaça de Catalunya, 39-41
El Prat de Llobregat

Posem-hi remei és un treball conjunt entre l'Ajuntament del Prat i el Centre de Normalització Lingüística amb la col·laboració dels centres que fan formació per a adults, cinc herbolàries de la ciutat, l'Escola de Música del Prat i el Termcat.

El fil conductor d'aquest projecte són les herbes remeieres com a expressió cultural present arreu del món en totes les cultures des de l'inici de les civilitzacions humanes. Posem-hi remei conté cinc vídeos que corresponen al treball dut a terme a cinc classes dels centres que fan cursos de català per a adults. Cada grup classe va treballar les propietats d'algunes plantes remeieres a partir de cinc afeccions diferents i, amb la col·laboració de les herbolàries, expliquen alguns remeis casolans per combatre-les.  De l'edició del vídeo se n'encarrega l'empresa d'inserció laboral per a joves Saó-Prat. 

Com a novetat, el músic i col·laborador dels projectes del CNL, Joan Miró, ha compost una rumba com a sintonia del vídeo. La rumba porta el mateix nom que el projecte, Posem-hi remei, i la lletra de la cançó va amb consonància amb el missatge que es vol transmetre.

La finalitat d'aquest projecte és fomentar l'ús de la llengua catalana des de la diversitat i com a valor cívic per treballar per a la cohesió social.

A l'acte hi assistirà la senyora Marta Xirinachs, subdirectora general de Política Lingüística i diversos regidors municipals.

El CNL El Prat de Llobregat presenta el projecte Posem-hi remei

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes