25 anys fent bategar el català

Centres


Agenda

Dissabte, 13 de juny de 2015 a les 10:00

Jocs en català

Terregada de jocs. Setmana del joc en català de Terrassa

Plaça del Vapor Ventalló
Terrassa

Entre el 8 i el 13 de juny se celebra per primer cop a Terrassa la Terregada de jocs, una setmana dedicada al joc en català. La Terregada de jocs neix en el marc de la campanya I tu, jugues en català? del Consorci per a la Normalització Lingüística amb la intenció de promoure el joc en català, però també amb l'objectiu de demostrar que hi ha jocs per a totes les edats i per a totes les èpoques de l'any. L'esdeveniment s'organitza des del Servei Local de Català en col·laboració amb el Centre Excursionista, el Gremi d'Hostaleria, l'associació de jocs Stas Tarat, les botigues Landròmina i Abacus, les editorials Devir, Coopula i Plld, les companyies de videojocs Mandarina Games i Geomotion Games i l'empresa Preven Control.

Durant aquests dies arreu de la ciutat es programaran activitats relacionades amb el joc en català, com per exemple unes partides en català del joc de rol Pathfinder a càrrec de l'associació Nifel Heim a Landròmina (dilluns 8) o una demostració de Cap de colla, un joc de cartes basat en el món casteller, a l'Abacus (divendres 12).

Durant la setmana, el Centre Excursionista serà el centre de gravetat de la Terregada i s'hi celebraran nombroses activitats. Dimecres 10 de juny s'hi presentaran dos videojocs en català. Mandarina Games, una companyia amb seu al Parc Audiovisual, mostrarà 99th, un joc ambientat a Terrassa que transcorre durant l'època modernista. Geomotion Games, per la seva banda, presentarà City Nostra, el primer videojoc creat a Catalunya d'estratègia i GPS, una simulació en què els jugadors pertanyen a la màfia i han d'anar conquerint territoris reals d'altres gàngsters per convertir-se en "El Padrino". Dijous 11 de juny Noemí Blanch i Cesc Garriga faran una xerrada sobre ludificació, o com les mecàniques i els elements dels jocs poden exportar-se a altres àmbits per aconseguir determinades fites. Finalment, el divendres 12 de juny se celebrarà un campionat de Scrabble en català obert a tothom.

El dissabte 13 de juny se celebrarà una gran jornada del joc a la plaça del Vapor Ventalló, de 10 del matí a 8 del vespre, en què hi haurà un ventall d'activitats diverses i atractives. Al matí, Màrius Serra i Oriol Comas vindran a Terrassa a presentar els quatre nous jocs que han publicat sota la denominació d'origen Verbàlia i per fer-ho prepararan una sessió de joc perquè tots els assistents hi puguin jugar conjuntament.  Miqui Giménez, per la seva banda, farà una demostració de l'Alquerc i del Molí de nou, dos jocs de tauler que es practiquen des de l'antiguitat. A la tarda també hi serà present Francisco Gallego, conegut artísticament com a Pak, autor del popular joc de cartes Guerra de mitos, que vindrà a presentar Crowdfunding, la seva última creació, un original joc de cartes en  què s'ha de dirigir una campanya per poder aconseguir finançar un projecte. Un dels altres incentius que hi haurà és que podrem jugar a Khepri acompanyats pel seu creador, Xavier Alarcón.

A més, durant tot el dia, al Vapor Ventalló hi haurà altres propostes lúdiques, com l'estand de Mandarina Games, amb 99th, Coopula, amb Cap de colla, i de Plld, que presentarà el joc Papilio. Els integrants del club de jocs Stas Tarat de Terrassa també ens ajudaran a dinamitzar partides de diversos jocs en català.

Enllaços relacionats
Terregada de jocs. Setmana del joc en català de Terrassa

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes